назад
26.08.16

Надаємо правову допомогу внутрiшньо перемiщеним особам спільно із громадськими організаціями

BPD19 серпня 2016 року у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради начальником відділу представництва Оленою Сербін був здійснений прийом внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території міста Ніжина та Ніжинського району.

Робота мобільного консультаційного пункту була організована спільно з представниками Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадською організацією «КримSOS», Чернігівським об’єднанням «Спілка Самаритян України». Підтримка переселенців містила цілий комплекс послуг, а саме: гуманітарну, психологічну та юридичну допомогу внутрішньо переміщеним особам із Криму та східної України, а також залучення їх до програм соціальної адаптації переселенців. За безоплатною правовою допомогою до представника Ніжинського місцевого центру звернулося 3 особи, які отримали вичерпні відповіді з питань соціального забезпечення та договірного права. Крім того, учасники заходу обговорили низку проблем, з якими зустрічаються переселенці під час перебування в місті Ніжині та Ніжинському районі, а також можливі шляхи їх вирішення.
«КримSOS» — це громадська ініциатива, що створена волонтерами як сторінка на Facebook у перший день російської окупації півострова у 2014 році. На сьогодні, це вже громадська організація, що має представництва в Києві, Львові та Херсоні, є виконавчим партнером Регіонального представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні (більш детально можна дізнатися тут).
Нагадаємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 09:00 до 18:00 за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або зателефонувати тел.: (04631) 2-40-05.