назад
01.06.17

Найкраща винагорода за якісну роботу

Murovani BelanУ березні 2017 року до Мурованокуриловецького бюро правової допомоги звернулася 88-річна жінка з проханням допомогти визнати її родичів такими, що втратили право на користування квартирою та зняти їх з реєстрації. В результаті, начальниця бюро допомогла пенсіонерці виграти справу в суді.

Мешканка смт Муровані Курилівці Вінницької області просила допомоги в представлені її законних інтересів у суді. З 2014 року спільно з нею проживала племінниця з чоловіком та двома доньками. Проте, через постійні сварки та непорозуміння, молода сім’я у березні 2016 року виїхала на постійне проживання у село до батьків. Водночас племінниця добровільно не бажала зніматися з реєстрації, так як не мала можливості зареєструватися в іншому місці.

Одинока пенсіонерка, учасниця Великої Вітчизняної війни сподівалася, що їй призначать адвоката за рахунок держави, аби в судовому порядку позбавити родичів права на користування квартирою та зняти їх з реєстрації.

Томашпільський місцевий центр з надання БВПД 12 травня 2017 року видав довіреність №71, якою уповноважив Наталію Белан, начальницю Мурованокуриловецького бюро правової допомоги, представляти інтереси жінки поважного віку в суді.

Відповідно до статті 72 Житлового кодексу Української РСР, особа визнається такою, що втратила право користування жилим приміщенням, якщо була відсутня за місцем реєстрації понад встановлені строки. Житловий кодекс Української РСР таким стром визначає термін в 6 місяців.

В результаті трьох судових засідань Мурованокуриловецьким районним судом винесено позитивне рішення по даному питанню та частково задоволено позовні вимоги. Племінниця самостійно, в день винесення рішення змінила місце реєстрації та сплатила судовий збір за позивачку в розмірі 640 грн.

30 травня 2017 року до Томашпільського місцевого центру з надання БВПД надійшов лист зі словами подяки від даної клієнтки. Пенсіонерка висловила щиру вдячність Наталії Белан за допомогу і побажала подальших успіхів у роботі.

Podiaka Belan

Нагадуємо, що Мурованокуриловецьке бюро правової допомоги розташоване за адресою: Вінницька обл., смт Муровані Курилівці, вул. Соборна 47. Електрона пошта: murovanokurylovetske@legalaid.vn.ua; тел. (04356) 2-11-77.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106