назад
03.02.17

Найкраща винагорода за якісну роботу

26.01 1У листопаді 2016 року до Мурованокуриловецького бюро правової допомоги звернулася 70-річна жінка з проханням допомогти у справі про розподіл спадкового майна, яка на той момент тривала вже два роки.

Мешканка села Ягідне, Мурованокуриловецького району Вінницької області, просила допомоги в представлені її законних інтересів у суді. В її житті склалася ситуація, пов’язана із розподілом спадкового майна. Вона вже не хотіла приймати участь у судовій тяганині і не мала на це коштів, адже до цього два роки була відповідачем у суді. 70-річна жінка сподівалася, що їй призначать адвоката за рахунок держави для участі в судовому засіданні із питань сімейного та земельного права, але на момент звернення вона не належала до жодної із категорій громадян, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Питання літньої громадянки взяла під контроль заступник начальника бюро правової допомоги Наталія Белан. Фахівець бюро протягом кількох місяців проводила консультації перед кожним судовим засіданням, складала запити та постійно перебувала «на зв’язку». Окрім юридичної підтримки, працівники бюро правової допомоги намагалися підтримати жінку й морально.26.01 2

У січні 2017 року, після внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, громадянці призначили адвоката для захисту її інтересів в суді, адже дохід літньої жінки не перевищує двох прожиткових мінімумів. Так, офіційне надання безоплатної правової допомоги стало можливим завдяки постійному контролю справи з боку працівників бюро правової допомоги та плідному спілкуванні з жінкою.

За таку вагому та віддану підтримку протягом двох місяців, клієнтка надіслала подяку працівникам Мурованокуриловецького бюро правової допомоги: «…за якісну допомогу, людську доброту та підтримку у вирішені моєї нелегкої справи» – зазначила вона.podiaka 26 01

Мурованокуриловецьке бюро правової допомоги розташоване за адресою: Вінницька обл., смт Муровані Курилівці, вул. Соборна 47. Електрона пошта – murovanokurylovetske@legalaid.vn.ua; тел. (04356) 2-11-77.

Нагадуємо, адреси усіх центрів надання безоплатної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).