назад

Найважливіше про договір дарування

99-115 лютого 2018 року головний спеціаліст Новоселицького бюро правової допомоги Світлана Гузун з метою підвищення рівня правової поінформованості громадян в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провела зустріч із педагогічним персоналом Новоселицької музичної школи імені Миколи Мозгового.

Всім охочим Світлана Гузун надала консультації та роз’яснення з питань правового характеру. Фахівцю системи безоплатної правової допомоги запитання ставили різні, одне з них щодо оформлення договору дарування. Головний спеціаліст Новоселицького бюро правової допомоги Світлана Гузун роз’яснила: «Договір дарування відрізняється від інших видів угод. Головна відмінність в тому, що особа, яка виступає дарувальником, передає своє майно іншій стороні, не вимагаючи гроші або іншу компенсацію. Якщо дарувальник хоче отримати фінансові кошти або послугу, потрібно укладати інший вид договору: спадковий, купівлі-продажу, довічного утримання».

Пояснила фахівець і те, що дарувальник, відповідно до закону може прописати обов’язки одержувача у договорі дарування. Для того, щоб вступити у володіння подарованим майном, одержувач зобов’язаний виконати зазначені в договорі умови.

99-2

«Договір дарування нерухомості укладається в письмовій формі і підлягає засвідченню нотаріусом, – зауважила головний спеціаліст Новоселицького бюро правової допомоги. – Цивільний кодекс України забороняє батькам, усиновителям та опікунам віддавати в дар майно, яке належить дітям».

99-3

Під час зустрічі Світлана Гузун розповіла присутнім про систему безоплатної правової допомоги; поінформувала про послуги, які можна отримати, звернувшись до Новоселицького бюро правової допомоги. Зокрема нагадала про можливість користуватися на базі бюро електронними сервісами Міністерства юстиції України, а також детально роз’яснила порядок реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамкінець, розповіла про основні засади правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» .

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Новоселицького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Новоселиця, вул. Клубна, 3, тел. (03733) 5-07-20.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).