назад

Налагодження співпраці із архівним відділом Липоводолинської районної державної адміністрації

KoM 2017 05 11 zustrych archyv Lypova dolyna210 травня начальник та головний спеціаліст Липоводолинського бюро правової допомоги Конотопського місцевого  центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Пилипенко та Валерія Тернова провели робочу зустріч з працівниками архівного відділу Липоводолинської районної державної адміністрації  Наталією Кравченко та Жанною Стогнієнко.

 

Основною метою зустрічі було налагодження співпраці та обговорення питань  дотримання конституційних прав та свобод людини і громадянина, які закріплені в Конституції та законодавстві України та Статутних документах  територіальної громади Липоводолинського району. Працівники обох відділів узгодили напрямки співпраці для надання  громадянам, окрім довідок соціально-правового характеру, ще й правових консультацій та план спільних заходів.

KoM 2017 05 11 zustrych archyv Lypova dolyna3

 

Представники бюро, в рамках опитування жителів смт Липова Долина щодо вивчення потреб регіону у правовій допомозі, провели анкетування серед співробітників архівного відділу та здійснили моніторинг правових запитів населення. У результаті з’ясовано, що 50 відсотків запитів громадян до архівного відділу стосується питань підтвердження юридичних фактів. Основними проблемними питаннями є отримання витягів з документів ліквідованих підприємств, організацій і установ без правонаступників, адже більшість із них не передали документи до архіву.

KoM 2017 05 11 zustrych archyv Lypova dolyna1

Сторонами досягнуто домовленості про направлення клієнтів до Липоводолинського бюро правової допомоги для отримання правових консультацій та безоплатної вторинної правової допомоги. У приміщенні архівного відділу розміщено плакат Липоводолинського бюро та роздано інформаційні флаєри із контактами бюро.

KoM 2017 05 11 zustrych archyv Lypova dolyna

 

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги обслуговує жителів Липоводолинського району та знаходиться за адресою:

42500, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел. (05452) 5-16-33, (05452) 5-15-37

 

e-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua