назад

Налагодження співпраці Третього одеського місцевого центру з надання БВПД та організацій, що надають допомогу особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

12 листопада 2015 року начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Третього одеського місцевого центру з надання БВПД Павлова Наталя прийняла участь у засіданні Міського координаційного штабу з питань соціальної підтримки громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, який діє при Одеській міській раді.

Основними напрямками діяльності штабу є: виявлення та збір інформації щодо потреб не зареєстрованих на території міста Одеси вимушених переселенців, які виїхали з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції; розробка заходів, спрямованих на психологічну, соціальну та економічну адаптацію вимушених переселенців; координація та співпраця між усіма органами та службами, громадськими організаціями та волонтерами; моніторинг психологічної адаптації вимушених переселенців з метою виявлення можливих проблем та попередження ознак дезадаптації.

В засіданні взяли участь представники служб, департаментів та управлінь Одеської міської ради, волонтерських, громадських організацій, благодійних фондів, настоятелі парафії.

На засіданні серед інших розглядались питання надання правової допомоги. Так, Павлова Наталя в своєму виступі повідомила, що на сьогоднішній день у осіб, які підпадають під категорію суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, є реальна можливість отримати кваліфіковану допомогу адвоката для вирішення правових питань у судовому порядку, і в цьому питанні надзвичайно важливою залишається допомога, і співпраця з усіма органами, організаціями, активістами.

Дуже багато питань матеріальної, соціальної та медичної підтримки взяли на себе громадські організації, міська рада, волонтери, однак, крім цього, вимушені переселенці потребують і правової допомоги з різних питань, адже вторинна правова допомога передбачає представництво інтересів в судах не тільки в кримінальних процесах, а й у цивільних та адміністративних справах.

Учасники домовились про подальшу співпрацю у сфері забезпечення якісної та кваліфікованої безоплатної правової допомоги та обговорили необхідність співпраці, можливості обміну кращими практиками, інформаційно-роз’яснювальними матеріалами, тощо.

16.11.2015.6 701x467

 

В цей же день Павлова Наталя прийняла участь у Методичних зборах з заступниками командирів частин Одеського гарнізону по роботі з особовим складом, головними сержантами з питань удосконалення роботи з особовим складом за напрямками психологічного та соціально-правового забезпечення.

16.11.2015.7 701x397

Окрім, військовослужбовців в зборах прийняли участь представники Одеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Центру допомоги учасникам АТО при Одеській державній адміністрації, сектору Одеської державної адміністрації у справах ветеранів війни та учасників АТО, громадських організацій, волонтерських психологічних груп, благодійних організацій.

Інтегратором Третього одеського місцевого центру надано інформацію про роботу центру щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги, категорію суб’єктів права на таку допомогу, окремо акцентовано увагу присутніх на необхідність підвищення рівня обізнаності про можливість отримання вторинної правової допомоги серед учасників АТО та членів їх сімей. Озвучені пропозиції проведення виїзних та інформативних зустрічей для учасників АТО та членів їх сімей та розповсюдження буклетів з інформацією щодо можливості отримання доступу до безоплатної правової допомоги.

Учасники отримали інформаційні матеріали та висловили готовність до співпраці.