назад
07.05.18

Налагодження співпраці з Ліплявською селищною об’єднаною територіальною громадою

dsc01925 (1) (4)3 травня 2018 року керівник Канівського бюро правової допомоги Олена Васильченко здійснила виїзд до новоствореної у Канівському районі Ліплявської селищної об’єднаної територіальної громади.

Під час виїзду проведено робочі зустрічі з трудовим колективом та представниками громади, роз’яснено загальні положення про систему безоплатної правової допомоги в Україні, мету її створення, результативні показники діяльності, ознайомлено з особливостями безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

З метою спрощення доступу до БПД та підвищення рівня правової обізнаності населення, сторонами досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці спрямованої на проведення спільних правопросвітницьких заходів для громади.

dsc01928 (1)Цього дня, в приміщенні об’єднаної територіальної громади проведено перший спільний прийом громадян. За юридичними консультаціями звернулося шестеро осіб. Мешканців села Ліпляве цікавили питання порядку оформлення спадщини, права власності на  земельну ділянку, отримання земельної ділянки, яка знаходиться за межами села, у тимчасове користування, примусового виселення осіб з будинку, узаконення самочинного будівництва.

Присутнім надано вичерпні відповіді та ґрунтовні роз’яснення, для ознайомлення надано тематичні буклети Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».