назад
19.09.17

Налагодження співпраці з Путивльським коледжем СНАУ

Sum 170914 2114 вересня з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги та поширення правової освіти і культури молоді начальник Путивльського бюро правової допомоги Георгій Шатілін провів робочу зустріч з директором Путивльського коледжу Сумського національного аграрного університету Олександром Тельонковим.

Зустріч розпочалась з обговорення сучасного стану розвитку суспільства, складний характер політичної та соціально-економічної ситуації в державі, яка  вимагає визначити правову освіту та правове виховання як пріоритетні напрямки в освіті.

Начальник бюро наголосив, що працювати, жити, бути захищеним неможливо, не знаючи межі прав і свобод громадян, дозволеного і забороненого в інтересах суспільства. Одним з аспектів усебічного розвитку особистості майбутнього фахівця в різних галузях суспільства є висока правова культура. Здатність фахівців розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином впроваджувати це в своєї практичної діяльності, це вимоги сучасного розвитку суспільства. Але, ця здатність не є вродженню, вона формується під впливом спеціальних виховних завдань, і перш за все за допомогою правового виховання студентів під час їх навчання у навчальних закладах. Головною метою правового виховання студентської молоді в Україні є формування у майбутніх фахівців високої правової культури, глибокої впевненості у справедливості вимог Конституції України, українського законодавства, необхідності добровільного їх виконання, здатності мотивувати свої вчинки та приймати рішення, які не суперечать діючому законодавству.

Налагодження співпраці між Путивльським бюро правової допомоги та Путивльським коледжем СНАУ забезпечить органічну взаємодію правового виховання з політичним, моральним, трудовим, патріотичним вихованням, одержання студентами суми знань в галузі права й розвиток необхідної правової орієнтації й культури, формування переконаності в необхідності й доцільності законів, свідоме їхнє використання як найважливішої передумови зміцнення законності й правопорядку.

Закінчилась зустріч керівників підписанням меморандуму про співпрацю.

Путивльське бюро правової допомоги : м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд. 46, телефони:(05442) 5-48-44.