назад
03.08.17

Налагоджено нову співпрацю задля розширення системи безоплатної правової допомоги у регіоні

21072017rozshirennyaspivpraci

21 липня 2017 року відбулась робоча зустріч в форматі круглого столу представників Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представників громадської організації «Інститут гендерних трансформацій».

Під час заходу директор Першого полтавського МЦ з надання БВПД Ігор Рибас та голова Правління ГО «Інститут гендерних трансформацій» Вікторія Курилко обговорили напрямки своєї діяльності, наголосили на своїх пріоритетах, а також обмінялися досвідом роботи.

Також в ході зустрічі сторони визначили напрямки співпраці з метою підвищення правової спроможності Полтавської громади, а також обговорили зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу.

В цілому сторони досягли домовленостей про співпрацю та підписали відповідний Меморандум, в якому визначили основні напрямки взаємодії та організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рiвня правової поiнформованостi громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу, соцiальний захист шляхом проведення семiнарiв, зустрічей, надання індивідуальних консультацій та інших заходiв.

Нагадуємо, що жителі Полтави можуть отримати  безоплатну правову допомогу звернувшись до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.