назад
10.08.22

Налагоджено співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Волинським обласним центром соціально-психологічної допомоги

8 серпня фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Яна Мельник та Наталія Кукурік провели робочу зустріч з керівництвом та працівниками Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги, який сьогодні безкоштовно надає соціальні послуги особам, які внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Серед інших послуг, Центр також надає притулок особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, та забезпечує місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Наразі більшість жителів шелтеру – внутрішньо переміщені особи.

Тож, говорили про співпрацю у різних напрямках, зокрема інформаційну взаємодію, правопросвітництво, організацію надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам тощо.

Окремо зупинились на питаннях застосування медіації, як альтернативного способу вирішення спорів, адже система надання безоплатної правової допомоги сьогодні надає допомогу клієнтам у доступі до медіації і ця інформація також може бути корисною для мешканців притулку у процесі вирішення своїх життєвих проблем. Своєю чергою, фахівці Центру розмістили відповідні буклети у доступному для жителів притулку місці.

Насамкінець, дійшли згоди з директором Центру паном Володимиром Ковальчуком про доцільність участі психологів Центру в реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» та підписали Меморандум про взаємодію між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області і Волинським обласним центром соціально-психологічної допомоги . Фахівці Регіонального центру розповіли новим партнерам про наявний досвід участі психологів у реалізації пілотного проєкту та побажали успіхів новим учасникам Програми відновлення для неповнолітніх у цьому напрямку роботи.

Отже, сподіваємось, що плідна різностороння співпраця між центрами вже незабаром принесе свою користь багатьом жителям Волині.