назад

Напередодні Дня Незалежності України діти дізналися про свої права в рамках проекту «Я маю право!»

ya mayu pravo 1У вівторок, 22 серпня 2017 року, в обласному притулку для дітей «Світанок» представники Головного територіального управління юстиції, Регіонального та одеських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області провели для дітей гру-квест «Я маю право!».

Ціль заходу – в ігровій формі навчити дітей, як користуватися своїми правами і що необхідно робити, коли їх порушують. 27 діток різного віку взяли участь у квесті, розбившись на 5 команд. У кожній команді брали участь представники Головного територіального управління юстиції та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які роз’яснювали учасникам квесту зміст прав і разом з ними показували журі, як їх захистити згідно з законами держави.

З вітальним словом виступив начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Микола Станіщук, який привітав дітей та працівників притулку з наближающимся святом Дня Незалежності України. «Наші діти – це опора і надія нашої країни! Сподіваюсь, що ми завджи матимемо змогу допомагати вам, а ви, в свою чергу, станете гідними громадянами України» – зазначив очільник Одеської юстиції.

Також присутніх привітала головний спеціаліст відділу соціально-правового захисту дітей Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації Вікторія Яковлєва. 

Кожна команда витягувала в порядку жеребкування 5 номерів, які відповідали частинам пазлів карти України, на зворотному боці яких були написані назви 25 прав громадянина України. За успішний виступ по кожному праву команді видавалася частина пазла карти України. Діти і дорослі разом знаходили правильне розташування пазлів на контурній карті і приєднували їх на неї. Журі оцінювало виступи команд по 5 бальній системі і визначали переможця. У фіналі гри всі діти отримали подарунки та повітряні кульки.

Діти і дорослі отримали величезне задоволення від квесту, проявили свої творчі здібності, багато чому навчилися, засвоїли цінну інформацію щодо захисту своїх прав.

ya mayu pravo 3

ya mayu pravo 4

ya mayu pravo 5

ya mayu pravo 6

ya mayu pravo 7

ya mayu pravo 8

ya mayu pravo 9

ya mayu pravo 10

ya mayu pravo 11

ya mayu pravo 12

ya mayu pravo 13

ya mayu pravo 14

ya mayu pravo 15

ya mayu pravo 16

ya mayu pravo 17

ya mayu pravo 18

ya mayu pravo 19

ya mayu pravo 20

ya mayu pravo 1