назад

Напружений тиждень в роботі Охтирського місцевого центру з надання БВПД

160211 01Понеділок 8 січня поклав початок активним діям фахівців Охтирського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги. На черговій нараді директор Центру Тамара Козир довела до відома присутніх завдання, від виконання яких залежить якісна робота установи.  

Як уже повідомлялося, 9 лютого директор Регіонального центру Олена Демченко відвідала районні центри, де діє Охтирський місцевий центр, а саме: Охтирку, Лебедин, Велику Писарівку, Тростянець, де, разом із директором Охтирського місцевого центру Тамарою Козир, зустрілися із керівництвом міст та районів. Сторони обговорили робочі питання щодо відкриття бюро правової допомоги.

У цей же день заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Людмила Корабельська взяла участь у роботі мобільного офісу Охтирської районної державної адміністрації. У складі фахівців району вона відвідала села: Малу Павлівка, Жовтневе, Качанівку. Людмила Корабельська виступила перед колективом загальноосвітньої школи, надала юридичні консультації жителям сільської ради, відвідала сім’ї, які належать до пільгових категорій та надала їм консультації з питань призначення субсидії, оформлення спадщини, пільгового проїзду тощо.

10 лютого начальник відділу  попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко провів виїзний прийом в селищі міського типу  Велика Писарівка. Після проведеного прийому він взяв участь у роботі практичного семінару працівників культури району, розповів їм про діяльність Центру, навів приклади позитивно вирішених справ адвокатами, які співпрацюють з установою.

160211 02

Нагадуємо, що всі жителі Великописарівського району можуть звернутися до Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за юридичною консультацією.(Адреса: місто Охтирка, вул. Леніна,13, тел. 4-22-23) Виїзні прийоми у Великій Писарівці юристи Центру здійснюють другої середи кожного місяця.

Також 10 лютого Микола Кравченко  та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Олена Горбушко зустрілися з колективом Правдинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат. Вони розповіли присутнім про напрямки роботи місцевого центру, надали консультації з питань одержання земельних ділянок учасниками АТО, соціального захисту малозабезпечених сімей, відповіли на питання щодо надання правової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування тощо. Директор закладу Ніна Авраменко звернула увагу присутніх на можливості одержати правову допомогу в Охтирському місцевому центрі.

 Цього ж дня заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Людмила Корабельська взяла участь у роботі координаційної ради при Охтирській районній державній адміністрації, на якій розглядалися питання соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих учасників бойових дій. Людмила Корабельська зазначила, що вже 22 учасники АТО звернулися до Центру з різних питань, для 7 з них була призначена вторинна правова допомога.

Тиждень триває. Фахівці установи планують провести «вуличне інформування» та взяти участь у роботі семінару в міськрайонному Центрі зайнятості 12 лютого.