назад

Нарада в приміщенні Івано – Франківської обласної державної адміністрації, за участю керівника апарату ОДА Романа Маланія

118.01.2017р. керівництво Регіонального центру з надання БВПД в області взяло участь в нараді в приміщенні Івано – Франківської обласної державної адміністрації, за участю керівника апарату ОДА Романа Маланія, начальників юридичного відділу та звернення громадян, відділу прес-служби ОДА, Головного територіального управління юстиції в області. Директор  Регіонального центру з надання БВПД в області Михайло Євчук, поінформував присутніх про  проведену роботу в 2016 році, як регіонального, так і трьох місцевих центрів, а також діяльність новостворених бюро правової допомоги, що розпочали свою роботу з 01.09.2016 року.

Як позитивний приклад  належно проведеної роботи з різними категоріями населення Івано-Франківської області  М. Євчуком  були наведені цікаві статистичні дані, зокрема із майже 10 тисяч прийнятих центрами звернень мешканців області були надані правові консультації  у 8147 випадках, по 345-ти зверненнях спрямовано до правозахисних організацій – партнерів, а по 1371 – прийнято рішення про надання БВПД. Крім того, у 909 випадках видані адвокатам доручення для здійснення представництва їх інтересів.  

На нараді були обговорені  питання покращення співпраці та взаємодії між ОДА, їхніми департаментами, управліннями та відділами з Регіональним Центром з надання БВПД в області, Головного територіального управління юстиції в області, трьох місцевих центрів з надання БВПД, бюро правової допомоги в районах і містах, окремих селищ, з райдержадміністраціями, районними радами, міськими радами і органами місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами (ОТГ), з питань надання безоплатної правової допомоги, в т. ч. для учасників бойових дій (АТО), внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які тимчасово проживають в Івано-Франківській області, малозабезпечених громадянам і тим особам, які цього потребують, відповідно до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».


 {gallery}pictures/2017.01.20_круглий_стіл{/gallery}