назад

Нарада з адвокатами, які були внесені до Єдиного реєстру на початку цього року

{module 19.02.18_new}

19 лютого 2018 року Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області провів нараду з адвокатами, котрі пройшли конкурс та на початку цього року були внесені до Єдиного реєстру адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зустріч, яка відбулась в приміщенні Миколаївського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» вітальним словом розпочав директор Регіонального центру Валентин Чистий. Також привітав присутніх та розповів про стан децентралізації в Україні та Миколаївській області Валентин Бойко.

У своїй промові директор Регіонального центру проінформував про механізм системи правової допомоги та особливості роботи адвоката в ній, зосередив увагу присутніх на участі фахівців саме у кримінальному процесі. Крім цього, директор акцентував увагу на тому, що у практиці адвоката велику роль відіграє його авторитет, який повинен мати за основу високий професіоналізм та принциповості.

Валентин Чистий наголосив на тому, що з кожним роком кількість доручень, виданих адвокатам зростає. На підтвердження цього він привів статистичні дані по Регіональному центру з НБВПД у Миколаївській області за дванадцять місяців 2016 та 2017 років. Також директор навів деякі дані за минулий рік щодо оплати послуг та відшкодування витрат адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

До наради долучився Голова комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами Миколаївської області безоплатної правової допомоги Дмитро Гуменний. Він розкрив основні аспекти роботи адвокатів у системі правової допомоги та наголосив на важливості правильної побудови алгоритму дій адвокатів задля отримання гарного результату.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олена Мантуленко пояснила послідовність роботи адвокатів з дорученнями, акцентувала увагу на правильності розставлення пріоритетів та правах адвоката, зокрема, на праві конфіденційного побачення з клієнтом. Також вона розповіла про дії адвоката у випадках об’єднання справ, відмови клієнта від адвоката та складання правового висновку в таких ситуаціях.

У свою чергу головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Тетяна Шелегей повідомила адвокатам порядок та особливості видання доручень й пояснила як зіставляється графік чергувань адвокатів, котрі уклали контракт з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області та яким чином відповідно до нього ведеться робота.

Про тонкощі заключення та правильність заповнення контракту з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, розповіла начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Інна Заворотнюк. Крім цього, вона пояснила як правильно вести звітність та назвала строки в які необхідно здавати відповідні документи до Регіонального центру, а також повідомила адвокатам всі тонкощі оплати праці та компенсації їх витрат.  

Порадив як достойно працювати адвокатам в системі безоплатної правової допомоги та досягати найкращого результату директор Першого миколаївського місцевого центру з надання БВПД Олег Матвієнко.

У кінці зустрічі взяла слово адвокат-медіатор Оксана Балацька, яка пояснила присутнім принципи та переваги медіації при вирішенні конфліктів та відповіла на всі поставлені їй питання.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звернутись до:

–         Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43;

–          Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, м. Миколаїв, вул. Образцова, 4-а, тел.: (0512) 47-20-90;

–         Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61, тел.: (0512) 44-54-60,44-54-60;

–         Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, м. Вознесенськ, вул. Київська,26-а, тел.: (05134) 3-25-14.

Або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).