назад

Нарада з питань функціонування та правових аспектів діяльності об’єднаних територіальних громад

116.05.2016р. в залі засідань Івано-Франківської облдержадміністрації під головуванням голови ОДА Олега Гончарука,  відбулась нарада з питань функціонування та правових аспектів діяльності об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Прикарпаття. У роботі наради взяли участь заступники голови ОДА, керівники департаментів, управлінь та інших структурних підрозділів облдержадміністрації,  голови райдержадміністрацій і голови новообраних Печеніжинської, Білоберізької та Верхнянської ОТГ, окремі  керівники районних і сільських рад.

 

Також в роботі наради взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції в області Микола Станіщук та директор Регіонального центру з надання БВПД в області Михайло Євчук, оскільки під час обговорення робочих питань  діяльності окремих територіальних громад, виникали питання щодо їх взаємодії з відповідними службами та підрозділами територіальних органів міністерств та відомств. 

 

Як зазначив голова ОДА О. Гончарук,  процес  децентралізації є незворотнім. Тому завданням обласної влади є забезпечення належного розвитку усіх територіальних громад  Прикарпаття, щоб на їхньому прикладі показати, що процеси добровільного об’єднання громад – це перспектива успішного розвитку громадянського суспільства.


{gallery}pictures/2016.05.19_нарада{/gallery}