назад

Нарада за результатом якої запрацювало шість дистанційних пунктів консультування

OkM 2016 12 14 KONSULTATSYNY  PUNKT114 грудня 2016 року проходила нарада бібліотечних працівників Охтирського району у «Охтирській районної централізованої бібліотечної системи», де запрошено директора Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамару КОЗИР. 

 

Вона виступила перед директорами сільських бібліотек. Тамара КОЗИР повідомила: «Одним із способів розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги є організація та встановлення дистанційних пунктів консультування. Тобто це можливість отримати на місці юридичні консультації длянаселеннявіддалених населених пунктів, так і до місць перебування людей з обмеженими можливостями, неповнолітніх, інших категорій осіб, яким держава гарантує правову допомогу за бюджетні кошти. Консультування надаватимуться юристом – фахівцем  із різноманітних галузей: поновлення на роботі, поділ майна подружжя, окремі аспекти пенсійного забезпечення тощо».

Отже, після наради було встановлено шість дистанційних пунктів консультування у сільських радах: Хухри, Сонячного, Куземина, Груні, Комишах та Малій Павлівці.

OkM 2016 12 14 KONSULTATSYNY  PUNKT2

Усі присутні отримали флаєри «Право на безоплатну вторинну правову допомогу».

Станом на сьогоднішній день Охтирським МЦ з надання БВПД вже організовано роботу 10 дистанційних пунктів консультування, що дає можливість мешканців відділених територіальних громад отримати консультування з правових питань на місцях.

Довідково. Охтирський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою м. Охтирка, вул. Перемоги,13 тел. 4-22-23.

 

Телефон безкоштовної гарячої лінії0 800 213 103(цілодобово).