назад

Насичений просвітницький день у Шепетівському місцевому центрі

Звіт     24 липня фахівці Шепетівського місцевого центру провели одразу кілька навчальних заходів.

Для початку директор Володимир Бузиль підбив підсумки діяльності Центру за перше півріччя 2018 року під час наради, в роботі якої взяла участь в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва.

Зокрема Володимир Бузиль детально проаналізував результати роботи усіх структурних підрозділів у тому числі відділів бюро правової допомоги. Відзначив, що в поточному році значно збільшилась кількість громадян, які звернулись для отримання безоплатної первинної правової допомоги. Загалом таку допомогу отримали 3 866 громадян, що на 20 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року. Вторинну правову допомогу надано 407 громадянам. Кількість громадян, які отримали безоплатний доступ до правосуддя в порівнянні з минулим роком зросла на 38 відсотків.

Це свідчить про те, що нам довіряють, бо ми надаємо реальну допомогу людям у вирішенні їх життєвих проблем – зазначив Володимир Бузиль.

Керівники відділів бюро правової допомоги прозвітували про результати своєї роботи щодо виконання основних функцій та завдань, а також ділились досвідом роботи з надання безоплатної правової допомоги та здійснення правопросвітницької діяльності.

Олена Варфоломєєва відмітила злагоджену роботу Шепетівського місцевого центру та визначила завдання для подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги Хмельницької області.

Продовжили насичений день у начальному режимі, так Олена Варфоломєєва, Володимир Бузиль та керівники структурних підрозділів Святослав Футій та Марина Поліщук провели з працівниками відділів бюро правової допомоги навчальний семінар із підвищення рівня професійної підготовки.

Цього ж дня у Шепетівському місцевому центрі відбувся навчальний семінар для адвокатів, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги. Темою заходу стали нововведення, що стосуються оплати праці адвокатів.

Семінар

До участі в семінарі запросили адвокатів, які уклали контракти з Шепетівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зміни, що стосуються оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, роз’яснив директор місцевого центру Володимир Бузиль.

Більш детально зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 року №465 “Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу” запрошеним адвокатам роз’яснили фахівці центрів: в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва, головний бухгалтер Регіонального центру Наталія Купцова, головний спеціаліст відділу контрактно-договірної роботи Регіонального центру Ірина Папаш та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Шепетівського місцевого центру Марина Поліщук.

Фахівчині надали фахові консультації адвокатам на всі важливі правові питання.

Під час семінару Олена Варфоломєєва наголосила на важливості посилення подальшої співпраці з адвокатами для забезпечення конституційного права громадян на отримання безоплатної правничої допомоги.