назад

shalenuy tujdenie 1


Досить насиченим та результативним видався минулий тиждень для фахівців Бердянського МЦ. Різноманітні заходи, зустрічі, обговорення, подорожі – стали основним атрибутом роботи співробітників центру.





 shalenuy tujdenie 4На початку тижня начальник та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євген Сухомлин та Вікторія Донцова завітали до Відокремлений структурний підрозділ “Бердянський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету”За запрошенням заступника директора з виховної роботи Людмили Ірзи, фахівці центру провели правопросвітницьку лекцію для студентів перших курсів на тему: «Відповідальність неповнолітніх, їх права та обов’язки». В рамках зустрічі та бесіди зі студентами були детально розкритті питання цивільно-правової, адміністративної та кримінальної відповідальності, вік, з якого настає обов’язок відповідати за вчинене, розкрите поняття незворотності покарання за заподіяну шкоду та протиправні діяння. Найбільшу зацікавленість у студентів викликали питання прав та обов’язків неповнолітніх, особливо у взаємостосунках з правоохоронними органами. Зустріч виявилася настільки цікавою, що співробітники центру пообіцяли завітати до навчального закладу знову.

shalenuy tujdenie 6

      Наступного дня в.о. директора Бердянського МЦ Христина Подопригорова та  Євген Сухомлин за запрошенням головного лікаря Олени Авдєєвої зустрілися з медпрацівниками КУ «Бердянський психоневрологічний диспансер» Запорізької обласної ради. В рамках зустрічі були обговорені перспективи подальшого співробітництва задля надання безоплатної правової допомоги як працівникам так і підопічним закладу.

       02Невід’ємною частиною роботи для фахівців центру є проведення правопросвітницьких заходів в місцях позбавлення волі. Минулої середи Євген Сухомлин та Євген Парубець, адвокат, що співпрацює з місцевим центром, зустрілися із засудженими Бердянської виховної колонії № 77. Більшість питань, які турбували як засуджених так й адміністрацію установи стосувалися труднощів з отриманням паспортів громадянина України. Також звучали питання щодо неможливості отримання соціальних виплат та оформлення спадщини. Євген Сухомлин пообіцяв разом з колегами прикласти максим зусиль, щоб допомогти у вирішені озвучених питань.shalenuy tujdenie 2

       Того ж дня  Христина Подопригорова та Євген Сухомлин завітали до Осипенківської об’єднаної територіальної громади, де на засіданні виконавчого комітету разом з головою, його заступниками та членами виконкому обговорили питання надання безоплатної правової допомоги мешканцям громади, відкриття дистанційного пункту доступу, а також надання допомоги у вирішенні актуальних правових питань новоствореної ОТГ.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).