назад

Натхненні ідеєю та озброєні знаннями – фахівці Регіонального центру з надання БВПД пройшли тренінг з ораторського мистецтва

125 липня 2017 року у Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшов тренінг з мистецтва презентації та публічних виступів. У ньому взяли участь фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області на чолі з директором центру Людмилою Яцубою та представники об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини.

Олена Тертишна, представляючи учасників та тренера заходу Анастасію Гапєєву відзначила вагому роль, яку відіграє мистецтво спілкування у роботі членів територіальних громад, яким важливо вдало комунікувати як всередині команди, так і з представниками інших ОТГ, державних установ тощо.

Саме отриманню навичок вербального і невербального спілкування і було присвячено тренінг. А ще – методам боротьби з одвічними страхами виступаючого перед аудиторією (як то страх забути матеріал чи важливі відомості, страх справити негативне враження чи втратити увагу присутніх), порадам з грамотної організації виступу, жестам та міміці спікера та багато іншого.

У ході тренінгу присутні мали змогу не лише отримати нові навички чи покращити професійні уміння. Учасники заходу спілкувались між собою, ділились проблемами, з якими доводиться стикатися у роботі. Так, для керівника ОТГ, наприклад, важливо за потреби вичерпно та коротко розповісти про те, в який спосіб буде вирішено ту чи іншу проблему громади. Фахівцю центру з надання БВПД у свою чергу важливо якісно презентувати систему безоплатної правової допомоги. А ще – вміти заспокоїти, уважно вислухати, дати кваліфіковану пораду.

Одним з основних меседжів, які озвучила у ході тренінгу Анастасія Гапєєва, є розуміння того, що, розказуючи про будь-який проект, важливо в першу чергу презентувати саму ідею проекту. У контексті діяльності системи безоплатної правової допомоги – це захист прав людини через забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя. У тому числі і через посилення правої спроможності територіальних громад і спільнот.

Але будь-який, навіть найуспішніший проект, навіть якщо він постійно розвивається та відповідає сучасним викликам, потребує підтримки у тому числі і силою слова. Щодня працівники системи БПД та адвокати докладають значних зусиль для розвитку організації нового зразка. Під час тренінгу фахівці Регіонального центру отримали змогу навчитися робити це ще більш професійно. А також принагідно розповісти про себе та свою роботи представникам громад із різних куточків Дніпропетровщини.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.Адреси місцевих центрів та бюро можна переглянути тут.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Дніпропетровський центр розвитку місцевого самоврядування знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Європейська 10-А, 2 поверх. Для отримання консультацій громадяни можуть звертатися на E-mail: ofisreformdp@i.ua  та пряму контактну лінію офісу 063-480-97-60

{gallery}news/2017/07/13{/gallery}