назад
11.04.18

Національна служба посередництва і примирення в Полтавській області та система БПД області уклали Меморандум про співпрацю

DSC 1216

Продовжується робота Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД щодо пошуку партнерів та налагодження комунікативних зв’язків задля розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Так, з метою розширення кола організацій –стейкхолдерів, 11 квітня 2018 року, у Регіональному центрі з надання БВПД у Полтавській області був підписаний Меморандум про співпрацю. Документ підписали директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий, начальниця відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області Оксана Атаманюк, в.о. директора Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД Світлана Чернова та директорка Другого полтавського МЦ з надання БВПД Людмила Бубир.

Меморандум має на меті співпрацю сторін та координацію діяльності в частині надання правової допомоги та правопросвітництва.

Основними завданнями партнерської співпраці стане інформування громадян про їх права та обов’язки, забезпечення розвитку системи надання первинної правової допомоги та створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги; підвищення правової культури сторін соціального діалогу шляхом проведення навчань, участі у нарадах, семінарах, конференціях, круглих столах тощо з питань, що стосуються поліпшення стану соціально-трудових відносин, врегулювання та локалізація конфліктних ситуацій у трудових колективах в досудовому порядку відповідно до чинного законодавства.DSC 1200

«Досягнути мети Меморандуму ми плануємо шляхом взаємодії у напрямі реалізації права осіб на отримання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги; організації спільних правопросвітницьких заходів, які спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості найманих працівників підприємств, установ, організацій, які знаходяться на території області щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів у досудовому порядку», – повідомив Олександр Черчатий.DSC 1173

Оксана Атаманюк також повідомила, що метою співпраці є ефективна взаємодія з громадськими організаціями, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, державними, підприємствами, установами, організаціями з метою недопущення порушень прав і свобод людини; поширення інформації про права осіб на безоплатну правову допомогу та підготовка та поширення методичних матеріалів.DSC 1184

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479/.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.