назад
16.12.15

Науково-практичний круглий стіл за участю представників Третього київського місцевого центру

oblooblo 983x737

15 грудня 2015 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права та до Дня працівників суду відділом проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України за підтримки юридичної компанії «Майоров, Нерсесян та партнери» та Третього київського місцевого центру відбувся науково-практичний круглий стіл на тему: «Захист прав людини у кримінальному провадженні».

Захід проведено з метою аналізу, обговорення основних проблем і напрямів, розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавчої бази та правозастосовної політики в забезпеченні та захисті прав людини у кримінальному провадженні.

У заході взяли участь Микола Сірий, к.ю.н., старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького, адвокат, член Ради адвокатів м. Києва; Валентин Зубар, суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ; Юрій Хім’як, к.ю.н., заступник начальника експертного управління Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ; Юрій Михальський, к.ю.н., Голова Третейської палати України; Василь Майоров, к.ю.н, керуючий партнер юридичної компанії «Майоров, Нерсесян і партнери»; Армен Нерсесян, к.ю.н., старший науковий співробітник відділу проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, старший партнер юридичної компанії «Майоров, Нерсесян і партнери»; Юрій Рудих, директор Третього київського місцевого центру з надання БВПД, а також провідні вчені-юристи, викладачі вищих навчальних закладів юридичного профілю, аспіранти, адвокати, у тому числі, адвокати системи БВПД, працівники суду та органів кримінальної юстиції, недержавних організацій; Леонід Шалімов, адвокат системи БВПД міста Києва.

Під час заходу обговорено наступні питання:

– забезпечення права на захист особи при затриманні;

– дотримання прав людини при повторному затриманні особи після закінчення строків визначених в законодавстві чи зміні запобіжного заходу;

– обшуки житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді чи з суттєвим порушенням його умов;

– правовий режим майна, речей і документів, вилучених під час обшуку житла чи іншого володіння особи;

– захист права на приватність фізичної особи та конфіденційної інформації (комерційна, адвокатська, нотаріальна, банківська таємниця) при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій;

– аудіо-, відеоконтроль особи: проблеми зловживання правом органами досудового розслідування;

– зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж та електронних інформаційних систем;

– таємне проникнення до публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи.

Також в рамках проведення круглого столу підписано угоду про співробітництво між Третім київським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та юридичною компанією «Майоров, Нерсесян та партнери».

da3 983x553da14 983x553da15 983x553

daaa1 983x737daaa6 983x737daaa13 983x737



 

Приєднуйтесь до офіційної сторінки Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві у Facebook