назад

Навчальна лекція для працівників Управління патрульної поліції в м.Черкаси

10 листопада 2016 року начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Тетяною Ломіногіною та старшим інспектором з особливих доручень відділу з питань контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НПУ в Черкаській області Вікторією Гапоненко проведено навчальну лекцію для працівників Управління патрульної поліції в м.Черкаси щодо практичних аспектів реалізації права на правову допомогу.

Під час лекції присутнім доведено до відома інформацію щодо організації системи надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, діяльності Регіональних та місцевих центрів з надання БВПД, основних завдань. Працівники УПП в м.Черкаси мали можливість дізнатися про практичні аспекти реалізації права на правову допомогу затриманими за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення та за вчинення адміністративного правопорушення, складання відповідних протоколів, порядок інформування Регіонального центру, забезпечення захисту підозрюваних, обвинувачених у кримінальному процесі на різних стадіях тощо.
Всі охочі отримали ґрунтовні відповіді на актуальні запитання.
Лекція відбулася в рамках виконання Меморандуму по співпрацю між Міністерством юстиції та Національною поліцією у сфері надання безоплатної правової допомоги, підписаного 12 лютого 2016 року та Спільного плану дій щодо його виконання.
Протягом листопада 2016 року заплановано проведення ще три лекції для працівників Управління патрульної поліції в м.Черкаси з питань забезпечення права на правову допомогу.