назад
31.03.16

Навчальний семінар для голів профспілкових комітетів та представників трудових колективів

160331 51Під час семінару, що проходив  в Управлінні соціального захисту Охтирської міської ради 30 березня, директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко розповіли про розвиток системи надання безоплатної правової допомоги.

Тамара Козир ознайомила голів профспілкових комітетів та представників трудових колективів з переліком документів, який необхідно мати при собі тим, хто звертається до місцевого центру, а також з переліком документів, необхідних для звернення до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

 

«Відповідно до пункту 6 розділу IV «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України  «Про безоплатну правову допомогу» надання безоплатної вторинної правової допомоги всім категоріям осіб, зазначеним у ст.14 цього Закону, в повному обсязі забезпечується з 1 липня 2015 року», – розповіла Тамара Козир.

Під час виступу Микола Кравченко зупинився на тому, хто саме має право отримати вторинну правову допомогу безкоштовно. Також він відповів на питання присутніх. Наприклад, учасників семінару цікавив порядок укладання та розірвання трудових договорів, їх види, та права і обов’язки як працівника, так і роботодавця. Окремою темою стали питання укладання колективних договорів, правові норми, які закріплюються такими договорами і обов’язковість їх виконання як роботодавцем, так і працівником.  

Учасники семінару отримали  інформаційні буклети із зазначенням  реквізитів  Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.