назад

Навчальний семінар з розгляду новацій у процесуальному законодавстві України

IMG 20180123 11370223 січня 2018 року на базі Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги Волинської області проведено семінар на тему: «Новели процесуального законодавства. Вимоги до оформлення позову за новим ЦПК України та КАС України».

Для участі у проведенні семінару з розгляду прийнятого Верховною Радою України 3 жовтня 2017 року Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» був запрошений суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Волинської області Анатолій Пахолюк та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ростислав Руденко.

IMG 20180123 113623

Відкриваючи семінар, директор Луцького місцевого центру з надання БВПД Ольга Кудрицька акцентувала увагу присутніх на актуальності заходу у зв’язку з наявністю гострої необхідності у вивченні та обговоренні концептуальних засад новел процесуального законодавства України.

З вітальною промовою до учасників семінару звернувся директор Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Ростислав Руденко, який підкреслив актуальність теми семінару та наголосив на необхідності детального вивчення змін у законодавсті задля належного практичного застосування в діяльності центрів.

viber image

Суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Волинської області Анатолій Пахолюк спільно з учасниками семінару розглянули питання представництва в судовому процесі, відкриття провадження у справі, перелік документів по суті справи та інші процесуальні документи, особливості розгляду справ в порядку загального та спрощеного провадження, докази, процесуальні аспекти доказування, розмежування предметної юрисдикції адміністративних судів.

Також Анатолій Пахолюк надав практичні рекомендації щодо вирішення проблем, які виникають у роботі працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги при підготовці справи до судового розгляду у зв’язку із змінами у законодавстві та відповів на поставлені учасниками семінару запитання.

IMG 20180123 113702

Довідково:
Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua