назад

imgonline-com-ua-resize-Df0fape1kw31 серпня в приміщенні Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся навчальний семінар для адвокатів щодо застосування «Порядку та методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають БВПД».

Організаторами зазначеного заходу виступили відділ організації надання БВПД та роботи з адвокатами Бердянського МЦ та відділ забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області.

В рамках навчального семінару були розглянуті наступні питання:

– Методика складання та здачі актів виконаних робіт адвокатами до місцевих центрів;

– Порядок заповнення розрахунків до актів виконаних робіт;

– Типові помилки, яких допускаються адвокати при обчислені та заповненні розрахунків. imgonline-com-ua-resize-34QbKIV6pI

В.о. начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Сергій Пишко наголосив, що у зв’язку з новими Методичними рекомендаціями щодо прийняття та перевірки актів виконаних робіт, адвокати зобов’язані надавати  розрахунки у відповідній формі з повним комплектом документів. Окремо Сергій Миколайович зупинився на типових технічних помилках, які адвокати допускають найчастіше.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Олександр Гришин, який приймав участь у навчальному семінарі за допомогою Скайп-зв’язку, детально роз’яснив присутнім нову методику здачі адвокатами на перевірку актів виконаних робіт та розрахунків до них, а також на конкретному прикладі заповненого акту, зазначив яких саме помилок треба уникати.

Проведення подібних навчальних семінарів є важливим елементом співпраці Регіонального та місцевих центрів з адвокатами, що надають безоплатну вторинну правову допомогу.