назад

Навчання сільських голів Конотопщини з питань взаємодії із громадськими організаціями

KoM 2016 11 08 14 листопада 2016 року на базі  Конотопської районної ради пройшло навчання голів сільських та селищних рад. Працівники Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина ВОЛІК та Оксана КОЗІНА прийняли участь у навчанні представників органів місцевого самоврядування. Одне із питань,  яке

було винесено на навчання, стосувалося проведення реєстраційних дій відносно громадських організацій та взаємодії з громадськими організаціями задля розбудови громад.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Оксана КОЗІНА розповіла присутнім про процедуру реєстрації, перереєстрації, включення відомостей та припинення діяльності громадських організацій. Вона зазначила: “Процес внесення змін до статутів громадських організацій та приведення їх у відповідність до чинного законодавства триватиме до кінця грудня. Організації, які не встигнуть привести документи у відповідність до зазначеного терміну, будуть зняті з обліку як неприбуткові. Тому необхідно керівникам організацій подбати про своєчасне здійснення відповідних дій”.

Начальник відділу право просвітництва Валентина ВОЛІК розповіла присутнім про основні напрямки співпраці місцевих громад з громадськими організаціями по розвитку правової спроможності громад, ознайомила присутніх із результатами участі у Міжнародній конференції «Посилення правової спроможності громад». Також вона анонсувала  конкурс «Посилення правової спроможності громад», який буде реалізовуватися за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у партнерстві з представниками місцевих громад.

KoM 2016 11 08 2

Всі присутні отримали інформаційні матеріали з контактами місцевого центру.

Конотопський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Конотоп, вул. Бр. Лузанів,43

KoM 2016 11 08 4

Телефон: (05447) 6-23-47

E-mail: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України  0 800 213 103