назад

Navchannia u vykonkomi 1У системі місцевого самоврядування значне місце посідають органи самоорганізації населення. Саме вони відіграють важливу роль у створенні умов для залучення найширших кіл громадян до безпосередньої участі у прийнятті та реалізації рішень з питань соціально-економічного, культурного розвитку територіальних громад. Саме через них будуються довірчі взаємовідносини, співпраця влади та населення у вирішенні окремих питань місцевого значення.

       З метою більш ефективного функціонування та діяльності органів самоорганізації населення міста Бердянська – комітетів мікрорайонів міста – 18 липня поточного року в приміщенні виконавчого комітету м. Бердянська були проведені відповідні навчання для голів зазначених утворень. За запрошенням керуючої справами виконкому Ольги Кочубей та завідуючої сектором по роботі з органами самоорганізації населення Валентини Алфьорової, участь в навчанні, в якості доповідача, прийняв керівник Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Сухомлин.

      Navchannia u vykonkomi 2 Євген Михайлович в ході доповіді детально розкрив поняття органу самоорганізації населення (далі-ОСН), як важливого самостійного елементу системи місцевого самоврядування, окремо зупинився на питаннях реєстарційно-легалізаційної процедури, місцевих ініціативах та громадських слуханях, участь представників ОСН у засіданнях органів місцевого самоврядування, їх виконавчих комітетів.

       Слід зазначити, що фахівці центру неодноразово долучалися до проведення навчань, як співробітників виконкому так й інших представників громадянського суспільства, що свідчить про значну роль місцевого центру в покращенні системи державного управління.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).