назад
18.05.18

Навчаємось граючись – правники Кам’янського розповіли дітям про права людини

2Представники молодіжної ради м. Кам’янського взяли участь у правопросвітницькій грі «Квест Я маю право», яку для них організували фахівці Кам’янського місцевого центру з надання БВПД спільно з Кам’янським відділом поліції. Правники у ігровій формі, через вправи та практичні завдання, вчили дітей основам у сфері прав людини.

Діти повинні розуміти основи демократії і прав людини. Але таким цінностям як гідність, толерантність і повага до прав інших людей, а також таким навичкам як співпраця, критичне мислення і відстоювання прав людини неможливо навчити традиційними способами, – упевнені спеціалісти Кам’янського місцевого центру. Саме тому фахівці широко практикують правовпросвітницькі ігри для молоді.

Під час першої частини такого заходу співробітники поліції провели майстер класи з використання табельної зброї та спецзасобів, показали прийоми необхідної самооборони, продемонстрували роботу автомобіля поліції, планшету та боді-камери.

Друга частина заходу пройшла у форматі квесту, в якому на захисті викрадених прав людини виступила молодь міста. У пошуку викрадених прав діти виконували різноманітні завдання, кожне з яких стосувалося захисту певного права, закріпленого Декларацією прав людини. Завдяки фізичній підготовці, кмітливості, організованості та командному духу учасники змогли врятувати усі вкрадені права і, згідно завдання квесту, «місто було врятовано».

Наприкінці зустрічі усі учасники отримали сертифікати про участь у заході від Кам’янського місцевого центру з надання БВПД та Департаменту з гуманітарних питань. А команда переможців ще й була заохочена подарунками від місцевих спонсорів.

Нагадуємо, що детальну інформацію з питань отримання безоплатної правової допомоги можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/05/4{/gallery}