назад
25.02.19

Навички майбутнього: у Житомирі адвокати системи безоплатної правової допомоги опановували навички soft skills

TA1Адвокати, які вперше уклали угоди з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, вчилися тонкощам спілкування з вразливими категоріями клієнтів. Черговий тренінг відбувся 22-23 лютого.

Навчитись слухати, говорити, домовлятися, позбуватись стресу – ці та інші навички потрібні у щоденній роботі адвокатів системи БПД не менше, ніж професійні знання та вміння. Тренінги проводила тренерка та заступниця директора Регіонального центру з надання правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська. Під час дводенного тренінгу учасники виконували практичні вправи та завдання, працювали в міні-групах, аналізували та обговорювали кейси та відеоматеріалів, обмінювались досвідом.

TA2
«Для адвокатів, які тільки починають свій професійний шлях у системі БПД, надважливо розпочати свою діяльність з проходження тренінгу з розвитку «м’яких навичок», під час яких вони покращать вміння застосовувати на практиці правила адвокатської етики та стандартів надання безоплатної правової допомоги», – розповіла Наталія Радушинська.

TA3
Тренінг з розвитку навичок (soft skills) є унікальним продуктом, що розроблений командою експертів проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», та спрямований на розвиток практичних навичок роботи з вразливими клієнтами, зокрема, налагодження ефективної комунікації, емпатичного слухання, інтерв’ювання та консультування тощо, а також врахування етичних та ціннісних аспектів під час роботи з клієнтами, які слугують підґрунтям для якісного надання правової допомоги та захисту прав людини.