назад

Не допустимо торгівлі людьми

25052017trening2

Виявлення, ідентифікація та надання комплексної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми саме цій темі  благодійна громадська організація «Світло Надії» присвятили 2-денний тренінг 24-25 травня 2017 року для представників об’єднаних територіальних громад Полтавської області, в якому також взяли участь фахівці Першого та Другого місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході тренінгу були розглянуті питання щодо визначення поняття “торгівля людьми”;  окреслено  масштаби торгівлі людьми на міжнародному, національному та локальному рівнях; причини торгівлі людьми; етапи торгівлі людьми; форми торгівлі людьми; групи ризику, які виявляються постраждалими від протидії людьми. Учасникам тренінгу ознайомили із нормативно-правовою базою з протидії торгівлі людьми у розрізі міжнародного та національного законодавства, розповіли про прямі і непрямі індикатори в процесі ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми та 9. Методи виявлення постраждалих.

Також під час тренінгу фахівці Першого та Другого місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Ражик та Андрій Свєшніков повідомили представникам ОТГ Полтавської області про те, що місцевими центрами постійно проводиться роз’яснююча правопросвітницька робота з цього питання. Окрім того, вони наголосили, що місцеві центри та бюро правової допомоги надають активну методичну підтримку новоутвореним ОТГ, в зв’язку з чим закликали звертатись за роз’ясненнями та необхідною правовою допомогою.25052017trening1

Учасники тренінгу виконували практичну вправу – аналіз історій постраждалих осіб та пошук в них  прямих і не прямих індикаторів ситуацій торгівлі людьми.25052017trening

«В умовах проведення децентралізації, саме ОТГ мають об’єднати свої мешканців із районними державними адміністраціями, які і є відповідальними за процедуру підготовки документів для встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Надавши фахівцям необхідні знання ми зможемо винести роботу на місцях щодо попередження та ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми на більш якісний рівень», – з таких слів розпочала тренінг Ольга Гришко, програмний спеціаліст БО «Світло надії».25052017trening3

Зустріч було проведено в рамках проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Полтавській області», що реалізується у партнерстві з IOM Ukraine за підтримки U.S. Department of State .

Торгівля людьми — протизаконна торгівля людськими істотами в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці: це сучасна форма рабства. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі і пов’язана з незаконною торгівлею зброєю, як другою за величиною після торгівлі наркотиками.

Нагадуємо, що жителі Полтави можуть отримати  безоплатну правову допомогу звернувшись до Першого та Другого полтавських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   Перший полтавський місцевий обслуговує Подільський район м. Полтави.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел.. (0532) 56-02-88.  Другий місцевий центр поширює свою діяльність на Шевченківський та Київський райони м. Полтави.