назад

НЕ конференція “Співдіємо для захисту”: в рамках акції 16 днів у Львові

НЕ конференція “Співдіємо для захисту” в рамках акції 16 днів проти насильства за участі представників поліції, Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини, департаменту соціального захисту Львівської обласної державної адміністрації, громадських організацій, адвокатів та соціальних служб відбулась у Львові.

Модерувала обговорення адвокатка, голова ГО Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт.

Організатори сформували спільний майданчик для обговорення:

-правозахисної практики щодо протидії насильству,

-впровадження соціальних послуг: створення притулків та зеленої кімнати,

-просвітницької роботи в ОТГ,

– виконання приписів для кривдників.

Заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Віра Іськович зазначила: «Важливо передусім працювати над запобіганням насильства, особливо це стосується дітей».

Під час заходу також окреслили плани зазначеного напрямку на наступний рік.

Друга частина “НЕ конференції” відбулась у робочих групах, де учасники аналізували застосування нового законодавства України щодо запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству.

Організатори: Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”, ГО “Жіночі перспективи”, співорганізатори: безоплатна правова допомога, національна поліція, Уповноважений ВР України з прав людини.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).