назад

Не марнуйте свій час у чергах – користуйтеся сучасними електронними послугами від Міністерства юстиції України!

fl 1    У середу, 24 травня, об 11.00 годині в Ужгороді та у всіх районних центрах області відбувся флешмоб щодо популяризації сучасних електронних послуг Міністерства юстиції України «Цінуй свій час, не стій в чергах!». Правопросвітницький захід, організований Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та юридичним факультетом Ужгородського національного університету, мав на меті ознайомлення громадян із послугами Мін’юсту, які можна отримати в електронному режимі.

  Учасники флешмобу – працівники ГТУЮ у Закарпатській області, Регіонального центру, Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання БВПД, бюро правової допомоги, студенти юрфаку УжНУ – розповсюдили серед перехожих інформаційні буклети з переліком сервісів онлайн та інформували краян про можливість отримання багатьох послуг без контакту з представниками влади. В Ужгороді інформування громадян проводилося у трьох локаціях: на площі Народній, набережній Незалежності та площі Театральній.

fl 3

 

fl 6

fl 2

fl 7

fl 5

    Зокрема, серед таких сервісів: sms-маяк, за допомогою якого власники можуть контролювати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості та дізнатися про всі зміни в реєстрі через SMS-повідомлення, у вигляді електронного листа, а також через повідомлення в кабінеті користувача; соціальний ліфт – тут кожен юрист може залишити свою анкету і вона буде автоматично вноситися в пропозиції щодо заповнення вільних вакансій в системі юстиції.; повторна видача документів, інформація з реєстрів, отримання електронного цифрового підпису, реєстрація бізнесу, громадської організації та засобів масової інформації. Детальну інформацію щодо електронних послуг можна отримати на веб-сайтах Міністерства юстиції України http://old.minjust.gov.ua, http://minjust.gov.ua та на Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області (https://zakjust.gov.ua).
     Учасники флешмобу інформували краян, що проект «Он-лайн будинкок юстиції» увібрав у себе всі сервіси, які Міністерство юстиції надає в електронному вигляді, для того аби спрощувати життя кожного українця. На порталі сервісу можна знайти інструкцію з отримання кожної запропонованої послуги, а також залишити відгук.
    Інформуючи ужгородців про електронні послуги Мінюсту, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Лариса Фучко наголошувала, що у разі, коли людина не має можливості скористатися інтернетом, доступ до он-лайн сервісів може бути здійснений і в бюро правової допомоги, фахівці яких готові надати кожному допомогу в реєстрації на інтернет-порталі та отриманні необхідної інформації. Також Л.Фучко розповіла студентам-правникам, які долучилися до флешмобу, про електронну послугу Мін’юсту соціальний ліфт, яка стане їм у нагоді при пошуку вакансій.

fl 9