назад
15.11.17

Нікопольські юристи обговорили проблемні питання соціального захисту ветеранів АТО

14 11 2017 Нікополь КС АТО314 листопада 2017 року команда Нікопольського місцевого центру з надання БВПД провела круглий стіл «Реалізація ветеранами та учасниками АТО права на санаторно-курортне лікування».Ця тема є завжди актуально та хвилюючою для учасників війни на сході, багато з яких, як показує досвід, навіть не знає про такі державні гарантії.

Захід, який провели у рамках проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» спільно з координаторами Правозахисної групи «Січ» Наталією Кожиною та Володимиром Платенко, відвідали представники недержавних організацій, об’єднань ветеранів та учасників бойових. Вони дізнались про можливості і механізми реалізації права на санаторно-курортне лікування та виплату компенсації за невикористані путівки на лікування, про право на оздоровлення людей з обмеженими можливостями та деяких інших категорій громадян тощо.

Активними учасниками обговорення за круглим столом стали: представниця УПСЗН Нікопольської міськради Яна Мунтян, голова ГО «Правозахисна група «Придніпров’я» Людмила Яремчук,  представники ГО  «Асоціація учасників бойових дій Нікопольщини» Олександр Стороженко та Олександр Заболотний, представниця ГО «Всеукраїнське товариство ветеранів АТО» Ірина Прохоренко, представники ГО «Родина загиблого героя» Людмила Асмолова, Олександр Кузнецов та Тетяна Фурса, голова ГО  «Об’єднання юристів «Захист» Олексій Нестеренко,військовослужбовець-учасник АТО Дарія Готманова, дружина загиблого військовослужбовця Тетяна Попова та власне фахівці Нікопольського місцевого центру з надання БВПД Володимир Чернишов, Яна Земба, Іван Перевертайло.

Модератор заходу – директор Нікопольського місцевого центру з надання БВПД Володимир Федоров озвучив присутнім головний меседж про те, що посилення правових можливостей ветеранів АТО йде через підвищення їх правової культури та правової обізнаності. А цьому сприяє не лише отримання консультацій з соціально-правових питань, а і налагодження комунікацій між учасниками АТО, громадськими об’єднаннями, що представляють їх інтереси, та представниками владних структур.

Учасники заходу також розглянули та обговорили питання щодо новин та змін законодавства стосовно реалізації права на  санаторно-курортне лікування, соціально-правовий захист ветеранів АТО, інші пільги та соціальні гарантії. Правники роз’яснили яким чином можна самостійно і без додаткових витрат врегулювати юридичний конфлікт чи спір без звернення до суду. Насамкінець зустрічі всі учасники отримали інформаційні матеріали, які стануть у нагоді в подальшому.

Нагадуємо, що Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774.

Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/11/6{/gallery}