назад

Ніжинський МЦ інформує демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО

P8240003 120 липня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для населення та на виконання Меморандуму про співпрацю, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Старчак взяв участь в інформаційному семінарі для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку у Ніжинському міськрайонному центрі зайнятості.

Мета семінару – інформування демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО про можливість працевлаштування, навчання , а також отримання безоплатної правової допомоги для захисту їх гідності, прав та добробуту. Олександр Старчак проінформув присутніх про діяльність Ніжинського місцевого центру, порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, що визначені пунктами 1, 2, 8-12 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Особлива увага була приділена підвищенню рівня правової поінформованості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, проведені юридичні консультації для осіб, що звернулися за допомогою, надано рекомендації щодо першочергових дій при отриманні первинної правової допомоги та порядок роботи і підстави для звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою. В ході зустрічі Олександр Старчак підкреслив важливість відстоювання прав учасників АТО на отримання пільг, передбачених законодавством, всебічної підтримки воїнів АТО та членів їх сімей, надав відповіді на питання щодо відведення земельних ділянок, забезпечення житлом та пільгам при оплаті обов’язкових платежів. Також розповів про новації у сфері реєстрації громадських формувань , спрощення доступу для отримання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань. Тепер у Ніжинському місцевому центрі з надання безоплатної правової допомоги будуть приймати та видавати документи для державної реєстрації та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань, як фронт-офіси.
По завершенні семінару всі присутні отримали буклети, розроблені Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з Українською фундацією Правової Допомоги, Українською Гельсінською спілкою з прав людини «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» , а також буклети про правову допомогу учасникам АТО з різних життєвих питань.