назад

Ніжинським місцевим центром підписано Меморандум про співпрацю з щотижневою обласної газетою «Свідомий погляд»

P216064416 лютого 2016 року з метою популяризації системи безоплатної правової допомоги та налагодження тісної співпраці із засобами масової інформації у приміщенні Ніжинського місцевого центру відбулася робоча зустріч начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніки Рибак та начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського місцевого центру Олени Іванової з редактором щотижневої обласної газети «Свідомий погляд» Мариною Волинець та журналістом видання Тетяною Марченко.

Під час зустрічі присутнім була надана інформація про систему безоплатної правової допомоги в Україні, про механізми роботи центрів, а також приділена увага основним положенням Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та категоріям осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. В ході обговорення питань щодо підвищення рівня правової обізнаності населення та налагодження співпраці між Ніжинським місцевим центром та обласною газетою «Свідомий погляд», була отримана домовленість про підписання Меморандуму, окреслені подальші кроки тісної взаємодії та визначені конкретні напрями діяльності. Під час підписання Меморандуму сторони обговорили робочі та практичні питання щодо організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав.
Щотижнева обласна газета «Свідомий погляд» активно співпрацює з інформаційним порталом «Нежатин», тому інформація про діяльність центру та систему безоплатної правової допомоги буде висвітлюватися одночасно , як в соціальних мережах через сайт інформаційного порталу , так і в друкованому вигляді через публікації в газеті, також було погоджено розміщення банера безоплатної правової допомоги з адресою Ніжинського місцевого центру на сторінці інформаційного порталу «Нежатин». З метою інформування жителів Чернігівської області, зокрема м. Ніжина та Ніжинського району, про можливість вирішення їх проблем у правовий спосіб, сторони обговорили спільні дії щодо розробки, підготовки статей для розміщення в рубриці , яка буде присвячена висвітленню юридичних питань, прикладів успішного надання правової допомоги адвокатами за дорученнями Ніжинського місцевого центру. Читачі газети «Свідомий погляд» та користувачі інформаційного сайта «Нежатин» 2 рази на місяць зможуть отримати роз’яснення на типові правові питання, з якими звертаються громадяни до Ніжинського місцевого центру, юридичні консультації , а також будуть мати можливість надсилати свої запитання , на які юристи центру та адвокати, що співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги, будуть надавати відповіді.
На завершення сторони погодилися, що взаємодія та тісна співпраця дозволить значно підвищити рівень правової поінформованості мешканців м.Ніжина та Ніжинського району, допоможе покращити якість надання правової допомоги та розширити доступ до безоплатної вторинної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів.