назад

Нова Методика для розрахунку послуг адвокатів

navch z praz 1    У середу, 1 березня, в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Закарпатській області пройшло навчання для головних бухгалтерів та начальників відділів організації надання БВПД та роботи з адвокатами Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів  щодо опрацювання та підготовки до оплати актів надання безоплатної вторинної правової допомоги.
    Директор Регіонального центру Василь Попадинець наголосив, що особливу увагу слід звернути на прийняття та оформлення актів надання БВПД за новою формою акту та додатків до нього, затвердженою згідно  Наказу Мін’юсту від 13 лютого 2017 року № 357/5 «Про внесення змін до форми акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатків до нього».
    Заступник директора РЦ Лариса Фучко повідомила, що при застосуванні коефіцієнта звітності подання адвокатом акта, значення якого наведені в підпункті 3.6 пункту 3 Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. N 465 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 р. N 1048), у строк подання акта не включається період з моменту підписання постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 р. № 1048 до моменту набрання  чинності, а саме: з 21 грудня 2016 р. по 24 лютого 2017 р.
 navch 2
     Про вимоги до оформлення контрактів з адвокатами та підготовку документів до оплати в казначействі поінформувала головний бухгалтер РЦ Марина Азарко, а заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Віра Гут детально розповіла про порядок оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають БВПД.
    Павло Марамигін, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів, на конкретних випадках роз’яснив присутнім правові аспекти та нюанси, на які необхідно звернути увагу при прийнятті актів надання БВПД, а також поінформував про Методику обчислення розміру винагороди адвокатів.