назад

Нові підходи у роботі служби зайнятості

96-115 лютого 2018 року на базі Чернівецького міського центру зайнятості відбувся круглий стіл. Організували його фахівці служби зайнятості найперше з метою пошуку нових партнерів, співпраця з якими дозволить пришвидшити працевлаштування безробітних. Представників системи безоплатної правової допомоги запросили взяти участь і долучитись до обговорення.

Брак робочих місць для висококваліфікованих працівників, низький рівень заробітної плати, поширення тіньової зайнятості населення. Про комплекс проблем, якими характеризується сучасний ринок праці України, говорили за круглим столом. Покращити ситуацію допоможе застосування принципово нових технологій та методів, так вважають працівники служби зайнятості. «Постало питання про впровадження нових форм і методів у роботі. Зокрема впровадження кейс-менеджменту, тобто мова йде про індивідуальний підхід до кожного безробітного. Він розрахований на соціально вразливі категорії населення. І в даному випадку ми не зможемо одні з цим впоратись. Центри зайнятості залучатимуть соціальних партнерів, ми дуже б хотіли, щоб ви долучились до цього», – зауважила заступник директора Чернівецького обласного центру зайнятості Марія Кобєлєва.

96-2

«До нас по допомогу, як і до фахівців служби зайнятості, звертаються найбільш соціально вразливі верстви населення, – розповів директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко. – Нові підходи та методи, які дозволяють ефективніше працювати, зокрема з такими категоріями осіб, для нас це цікаво. Наші партнерські взаємовідносини з Чернівецькою міською філією Чернівецького обласного центру зайнятості стали продуктивнішими після підписання меморандуму про співпрацю. Чимало питань, й справді, вдається вирішити завдяки підтримці та допомозі партнерів, одними з яких є фахівці служби зайнятості. Той напрямок роботи, який вони визначили пріоритетним у 2018 році, на мою думку, є вірним і матиме позитивний результат».

96-3

Значна частина клієнтів центрів зайнятості – це жінки з малолітніми дітьми, особи передпенсійного віку, молоді люди, які не мають досвіду роботи, люди з інвалідністю, колишні ув’язнені, внутрішньо переміщені особи. Новації у роботі і співпраця з партнерами сприятиме, щоб такі не надто конкурентні групи населення знаходили роботу. Принаймні, так вважають фахівці служби зайнятості. Вони пояснили, що, до прикладу, співпраця з обласними комісаріатами допоможе швидше отримувати необхідну інформацію про учасників АТО і, відповідно, дозволить у коротші терміни працевлаштовувати українських захисників.

Також під час зустрічі своїми ідеями та пропозиціями щодо подальшої співпраці поділились представники Управління освіти Чернівецької міської ради, Департаменту праці та соціального захисту Чернівецької міської ради, громадської організації «Об’єднання учасників антитерористичної операції», Чернівецького обласного військового комісаріату, Чернівецького міського відділу міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції України і не лише. Підсумком круглого столу стане підписання нових угод про співпрацю між Чернівецьким обласним центром зайнятості та відповідними організаціями, представники яких були запрошені.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).