назад
12.05.17

«Нові знання – нові можливості»: девіз екскурсії у Охтирці

OkM 2017 05 12 Excursion 112 травня працівники Охтирського місцевого центру з надання БВПД долучилися до екскурсії для студентів 2-го курсу Охтирського коледжу СНАУ, що проходила в Охтирському міськрайонному центрі зайнятості. Метою заходу було надати найкращі знання у питаннях зайнятості неповнолітніх, їхні законні права та обов’язки при першому працевлаштуванні.

Треба відмітити, що такий формат правової обізнаності представляє собою виклад матеріалу, на якому слухачі можуть ставити запитання й отримувати відповіді.

Потім було проведено практичний семінар для студентів. Марина Лапоног також розповіла: «Кожен громадянин України, незалежно від місця проживання чи інших ознак зможе отримати якісну безоплатну правову допомогу та захист адвокатів, послуги яких оплачуються державоюОхтирський місцевий центр з надання БВПД забезпечує виконання норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

OkM 2017 05 12 Excursion 2

У присутніх виникали такі питання як: чи можуть неповнолітні звернутися за консультацією та чи можна це зробити конфіденційно, який порядок отримання закордонного паспорта, із якими питаннями найчастіше звертаються.

Наприкінці кожному було роздано інформаційні буклети «Біометричний закордонний паспорт. Порядок та процедура отримання», зважаючи на те, що невдовзі українці отримають безвізовий режим.

OkM 2017 05 12 Excursion 3

 

Довідково: Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; (05446) 4-22-23.