назад

DSC06185З Благодійною організацію “Всеукраїнський благодійний фонд “ГОРЄНІЄ” установи системи надання безоплатної правової допомоги співпрацюють вже досить давно. Свого часу у Запорізькій області це було досить активне співробітництво – навчальні семінари для працівників місцевих центрів, спільні заходи, перенаправлення внутрішньо переміщених осіб. Згодом ця активність зменшилася, але один одного партнери не загубили.

І ось, 4 червня 2019 року, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з Благодійною організацію “Всеукраїнський благодійний фонд “ГОРЄНІЄ” розпочали новий спільний шлях у захисті прав та конституційних свобод соціально незахищених верств населення. Директор РЦ Павло Наливайко та президент фонду Денис Гречко підписали Меморандум про співпрацю.DSC06183

Предметом цього документу є спільна діяльність у проведенні комплексу заходів з правової освіти населення, спрямованих на підвищення правової свідомості громадян, сприяння поширенню позитивного досвіду у сфері соціальної та правової захищеності громадян, захисту конституційних прав, свобод та інтересів громадян шляхом надання безоплатної правової допомоги населенню, обміну інформацією для наповнення змісту розділів мобільного додатку «IDPRights – Захист прав ВПО», проведення спільних інформаційних кампаній, спрямованих на популяризацію мобільного додатку серед переміщених осіб, та інших осіб, що постраждали від конфлікту на Сході України та потребують інформування про методи захисту порушених прав.

Попереду презентація мобільного додатку «IDPRights – Захист прав ВПО», який присвячено юридичній допомозі та захисту внутрішньо переміщених осіб, у містах Запоріжжя та Маріуполь для широкого загалу. А для Регіонального центру знайомство з новітнім інформаційним ресурсом відбулося під час попередньої зустрічі з Денисом Гречко 28 травня.

61846794 2420305811534562 6369252391899889664 n

 Внутрішньо переміщені особи в Україні потребують юридичної допомоги та захисту своїх прав. Виплата соціальної допомоги, законні процедури в’їзду / виїзду на непідконтрольну територію, безпечне працевлаштування, питання виплати пенсій, відновлення втрачених документів – рішення цих і безлічі інших питань часто вимагає знання законів і консультації професійного юриста, але переселенці не можуть дозволити собі цієї розкоші. А за допомогою мобільного додатку «IDPRights- захист прав ВПО» вони зможуть завжди отримувати актуальну інформацію з питань захисту своїх прав в Україні, – повідомив керівник БО «Горєніє».

Так у додатку є:

  • Добірка останніх новин, що стосуються питань ВПО;
  • «Путівник» для вирішення правових проблем ВПО;
  • Роз’яснення положень законодавства, що стосується ВПО;
  • Зразки заповнення необхідних документів, що стосуються ВПО;
  • Добірка законодавчих актів, що регулюють питання переміщених осіб;
  • Консультації професійного юриста з питань, що мають відношення до захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні.DSC06205

Відтепер у «IDPRights – захист прав ВПО» буде розміщуватися й інформація від системи надання БПД, яка буде корисною для внутрішньо переміщених осіб. Наразі у додатку вже є повідомлення про графік роботи пунктів надання безоплатної правової допомоги на КПВВ «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорськ».

Мобільний додаток завантажується безкоштовно і користуватися ним можна незалежно від того, де ти знаходишся, на підконтрольній території, чи на території, яка наразі не контролюється Україною.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся установ системи безоплатної правової допомоги. Адреси найближчого місцевого центру або бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0-800-213-103.