назад

Новий виток у розвитку системи безоплатної правової допомоги Рівненщини

gol

Сьогодні, 18 травня, у приміщенні Регіонального центру відбулася семінар-нарада за участю працівників системи безоплатної правової допомоги Рівненщини на тему «Діяльність системи БПД Рівненщини у 2017 році. Покращення взаємодії та результативності. Обмін досвідом».

Окрім того, кожного року у третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки, тому фахівці системи БПД приєдналися до флешмобу з відзначення цього дня й прийшли на роботу у вишиванках. 

4

Основна мета проведеного заходу – покращення роботи центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги. У вступному слові директор Регіонального центру Василь Овдіюк охарактеризував загальний стан справ, навів статистичні дані діяльності центрів з надання БВПД Рівненщини та зазначив, що одним з пріоритетних завдань системи БПД наразі є децентралізація повноважень.

1

Заступник директора Сергій Іллюк у своєму виступі висвітлив тему виконання планових заходів, контролю за їх виконанням, а також складання квартальних планів діяльності.

У зв’язку зі змінами, у структурі Регіонального центру з’явився відділ моніторингу діяльності місцевих центрів. Головний спеціаліст відділу Олександр Кузик, керуючись Методичними рекомендаціями щодо здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 10 травня відвідав Сарненський МЦ з першим моніторинговим візитом. Тому у своєму виступі Олександр Кузик охарактеризував основні моменти запровадження практики моніторингу діяльності місцевих центрів.

2

Окрім того, під час семінару обговорювалися питання стану проведення закупівель структурними підрозділами з надання БВПД області в системі PROZORO (доповідав заступник начальника відділу підтримки та розвитку інфраструктури РЦ Євген Томчик), внутрішнього середовища та роботи в команді місцевого центру (доповідав директор Сарненського МЦ Микола Павлюк), роботи з клієнтом при наданні БВПД відділом представництва місцевого центру (доповідала начальник відділу представництва Сарненського МЦ Марина Дрожжин), взаємодії фронт-офісів місцевого центру та бюро правової допомоги (доповідала заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Сарненського МЦ Юлія Болкуневич), а також аналізу практики та проблемних питань співпраці з адвокатами (доповідала начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Рівненського МЦ Ольга Мельник). Окрім того, нещодавно в м. Хмельницький відбулася презентація «Як органи місцевого самоврядування та держави можуть відповісти на правові потреби громад», про результати та досвід якої розповіла керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамібр.

3

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

5

Колектив Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області