назад

02.12.2015 

Залучення додаткових джерел фінансової підтримки на користь БВПД 

1 Mel MC Bilboard

З метою максимального інформування населення Запорізького краю про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги Регіональний та місцеві центри з надання БВПД  акумулють зусилля щодо залучення усіх можливих джерел фінансування на ці цілі. 

Одним із варіантів ефективного інформування є зовнішня реклама – тобто розміщення інформаційних матеріалів на правах соціальної реклами на рекламних білбордах, розташованих у найбільш людяних місцях. 

Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги застосував на практиці такий вид інформування. 

Фахівцями Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД  було розроблено  макет майбутнього білборду, а в.о. директора Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД Почелов І.І. звернувся з пропозицією щодо розміщення соціальної реклами на білбордах міста Мелітополя до начальника управління комунальною власністю Котлова Д.Г., а також до власників фірми «Браво», і отримав згоду на  розміщення  зовнішньої  реклами.  

Крім того, фірма «Браво» разом з поліграфічною фірмою «Санна» погодилися за власний рахунок надрукувати інформаційні матеріали для зазначених білбордів, а  приватний підприємець Возов А.Д. погодився за власний рахунок розклеїти дану продукцію. 

Результатом такої співпраці стала домовленість щодо розміщення інформації про безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема про Мелітопольський місцевий центр з надання БВПД, на 10 рекламних конструкціях, розміром 3х6 метрів. Така інформація буде розміщуватись на центральних вулицях міста Мелітополя протягом 6 місяців.

2 Mel MC Bilboard

3 Mel MC Bilboard

4 Mel MC Bilboard

5 Mel MC Bilboard

6 Mel MC Bilboard


13.10.2015

Кураторська година на тему “Безоплатна правова допомога в Україні” у Мелітопольському державному педагогічному університеті 

1 DSCN2532Мелітопольським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги заплановано низку тематичних інформаційно-просвітницьких заходів спрямованих на формування у студентів та викладачів громадської думки щодо надання та отримання безоплатної правової допомоги в Україні.
13 жовтня 2015 р. Мелітопольським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у рамках правопросвітницької діяльності у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького на природничо-географічному факультеті було проведено кураторська година на тему “Безоплатна правова допомога в Україні”. У заході прийняли участь співробітники Центру (головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Власюк Т.П., головний спеціаліст відділу матеріальної та технічної інфраструктури Сажнєв М.Л.) та студенти природничо-географічного факультету спеціальностей “географія”, “фізичне виховання” освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”, “спеціаліст”, “магістр”.
Метою кураторської години було підвищення якості проведення інформаційно-роз’яснювальної компанії Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме: максимальне інформування населення м.Мелітополя про роботу Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і можливості людей скористатись відповідними послугами Центру.
Тематика заходу обумовлена необхідністю надати певні пояснення з метою забезпечення зручного доступу молоді до джерел правової інформації та кращого її розуміння.
Питання для обговорення:
1. Розвиток БПД в Україні.
2. Переваги БПД.
3. Хто має право на БПД.
Очікується, що отримані студентами знання про безоплатну правову допомогу в Україні слугуватимуть розв’язанню проблеми правового нігілізму серед молоді, сприятимуть підвищенню правової культури студентів, позитивно впливатимуть на формування правосвідомості, посилить правові можливості населення.
Захід проведено в рамках плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання в МДПУ імені Богдана Хмельницького

2 DSCN2544

3 DSCN2548

4 DSCN2556

5 DSCN2560

6 DSCN2561


07.10.2015

7 жовтня 2015 р. в газеті “Новий день” Мелітопольських міської та районної рад надрукована стаття про Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

{module Publikaciya_Mel_MC_07.10.15}


28.09.2015

Мелітопольський місцевий центр з надання БВПД продовжує вуличне інформування населення

1 DSCN244828.09.2015 р. співробітниками Мелітопольського місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги  було проведено “вуличне” інформування населення м.Мелітополя про роботу  центру з надання БВПД  і можливість людей скористатись відповідними послугами Центру. Мешканці міста отримали необхідні пояснення з питань роботи Центру за допомогою наочної інформації. 

Співробітники Центру роз’яснювали, що звернувшись до центру,  громадяни (це переважно незахищені, малозабезпечені верстви населення) отримують консультування із правових питань, які виникають у людей  в певних життєвих обставинах.  Коло невирішених правових проблем включає  соціальні, сімейні, трудові, житлові та інші питання. 

Мешканцям міста було надано роз´яснення з метою забезпечення зручного доступу людей до джерел правової інформації та кращого її розуміння (наприклад, хто має гарантоване право на безоплатну правову допомогу).

У ході спілкування співробітників Центру з мешканцями м.Мелітополя було акцентовано увагу на тому, що якість надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідає державним стандартам, що є чинними на території України для відповідної категорії послуг.

2 DSCN2447

3 DSCN2449

4 DSCN2453 


17.09.2015

Тривають робочі зустрічі з адвокатами районів Запорізької області

1 157317 вересня 2015 року в приміщенні управління юстиції м. Василівка та Василівського району представниками Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області, за участю в.о. начальника управління юстиції Василівського міськрайонного управління юстиції Запорізької області Ігоря Анатолійовича Шабала була та проведена зустріч з адвокатами міста Василівка, Василівського, Токмацького та Михайлівського районів з метою залучення адвокатів вищезазначених районів до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у зустрічі взяли три адвокати з міста Василівки та один адвокат з міста Дніпрорудне Василівського району Запорізької області. На заході також були присутні провідний спеціаліст Василівського районного управління юстиції Запорізької області – Давиденко Володимир Сергійович та громадянка Дрогаева Кароліна Олександрівна, яка звернулась до директора Мелітопольського центру з питаннями щодо надання їй правової допомоги. Відповідно до програми робочої наради адвокатам була представленапрезентація«Переваги системи безоплатної правової допомоги», роз’яснені порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів та вимоги до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Директор Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД Олег Шмиголь зазначив, що рішення кожного адвокатана етапі залучення до системи БВПД шляхом участі в конкурсі є добровільним, крім того, умови та режим роботи є гнучкими для кожного адвоката, він може визначати обсяги свого навантаження, територію, на якій готовий працювати. 
Крім того, Олег Шмиголь відповів на всі питання, які виникли у адвокатів стосовно надання безоплатної вторинної правової допомоги, і надав роз’яснення щодо питань оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

За результатами зустрічі всі присутні адвокати виявили бажання взяти участь у восьмому конкурсі з відбору адвокатів. 

Василівський район                            – всього 13 адвокатів (3 підписані)
Михайлівський район                           – всього 4 адвокати (3 підписані)
Токмакський район                             – всього 10 адвокатів (3 підписані)

2 1577

3 1570

4 1574


16.09.2015

У місті  Енергодарі Запорізької області відбулась  робоча зустріч з метою залучення адвокатів до системи БВПД 

1 IMG 20150916 10343916 вересня 2015 року в приміщенні управління юстиції м. Енергодара та Енергодарського району представниками Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за участю начальника відділу Енергодарського міськрайонного управління юстиції Запорізької області Олександра Кудріна була проведена зустріч з адвокатами міста Енергодара, Енергодарського, Великобілозерського та Камянсько-Дніпровського районів, на яку, на жаль, прибув лише один адвокат – Галька Н.О. з м. Енергодара, але це не стало перепоною для проведення запланованої зустрічі. 

Адвокату Назару Олександровичу була представлена презентація “Переваги системи безоплатної вторинної правової допомоги”, роз’яснений порядок її надання відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та надана інформація щодо порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів у жовтні 2015 року. 

Робоча зустріч відбулася у форматі вільного спілкування. На питання, які виникли в  адвоката стосовно надання безоплатної вторинної правової допомоги відповів директор Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Олег Шмиголь. Він також надав роз’яснення щодо питань оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. 

За результатами зустрічі адвокатом Назаром Олександровичем була виявлена зацікавленість щодо участі у восьмому конкурсі з відбору адвокатів. 

Зазначимо, що із 16 зареєстрованих адвокатів м.Енергодара, вже 5 адвокатів працює в системі БВПД, із 7 адвокатів, зареєстрованих у Кам’янсько-Дніпровському районі, з Регіональним центром укладено 3 контракти, а у Великобілозерському районі не зафіксовано жодного адвоката. 

Робочі зустрічі з метою залучення адвокатів до системи БВПД у Запорізькій області тривають.

2 IMG 20150916 103610

3 IMG 20150916 103404 


15.09.2015

Робоча зустріч з адвокатами міста Мелітополя, Мелітопольського, Якимівського та Веселівського районів для залучення до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги 

115 вересня 2015 року Мелітопольським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій за участю начальника Мелітопольського міськрайонного управління юстиції Запорізької області Олександра Булгакова було проведено зустріч з десятьма адвокатами міста Мелітополя, Мелітопольського, Якимівського та Веселівського районів з метою мотивації останніх залучитися до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги.
В ході зустрічі адвокатам була представлена презентація “Переваги системи безоплатної вторинної правової допомоги”, роз’яснений порядок її надання відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та надана інформація щодо порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, який відбудеться у жовтні 2015 року.
Робоча зустріч відбулася у форматі вільного спілкування. На питання, які виникли у адвокатів стосовно надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповів директор Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Шмиголь. Роз’яснення з питань оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, надавала начальник відділу з організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірина Кузнецова.
За результатами зустрічі була виявлена зацікавленість щодо участі у восьмому конкурсі з відбору адвокатів трьома Мелітопольськими адвокатами та одним адвокатом з Веселівського району.

2

3


11.09.2015

Вуличне інформування у Мелітополі 

1 DSCN238611.09.2015 р. співробітниками Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  було проведено захід з метою максимального інформування населення м.Мелітополя про роботу центру  та роз’яснення про можливості людей скористатись відповідними правовими  послугами. У тому числі було проведено  “вуличне” інформування населення. Мешканці міста отримали необхідні пояснення з питань роботи Центру за допомогою наочної інформації – у вигляді буклетів безоплатної вторинної правової допомоги. 

Працівники  Центру роз’яснили  мелітопольцям, в чому полягає безоплатна первинна правова допомога та безоплатна вторинна правова допомога, надали пояснення щодо  зручного доступу людей до джерел правової інформації та кращого її розуміння,  повідомили,  хто має гарантоване право на безоплатну правову допомогу, тобто навели категорії суб’єктів права на захист. Крім того, мешканцям Мелітополя було зауважено, що завчасна і результативна допомога з проблеми може запобігти її переростанню у судовій спір чи ускладнення. 

У ході спілкування було акцентовано увагу на тому, що доступність та якість безоплатної правової допомоги – це пріоритетний напрямок роботи Центру.

2 DSCN2402

DSCN2388

DSCN2391

DSCN2397


18.08.2015

Народний депутат України Олександр Дроздик з робочим візитом у м. Мелітополі

1 IMG 20150818 153621

Робоча поїздка радника Міністра юстиції України, Народного депутата України Олександра Дроздика до Запорізької області продовжилась у місті Мелітополі, де на 14:00 годину 18 серпня його та в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Тимофія Дудіна і директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павла Наливайка зустрічали представники Мелітопольської міської ради,  Мелітопольського міськрайонного управління юстиції та Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Зустріч розпочалась  в приміщенні Мелітопольської міської ради, де  пройшла прес-конференція на тему: «Надання безоплатної вторинної правової допомоги. Децентралізація надання послуг».

Учасники прес-конференції: Народний депутат України Олександр Дроздик, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції Тимофій Дудін, директор  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко, секретар Мелітопольської міської ради Сергій Мінько, заступник  Мелітопольського міського голови Іван Федоров, начальник  Мелітопольського міськрайонного управління юстиції Запорізької області Олександр  Булгаков, директор Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег  Шмиголь та представники місцевих ЗМІ.

Тема зустрічі: підготовка до передачі реєстраційних функцій від органів юстиції до органів місцевого самоврядування та співпраця у сфері надання безоплатної правової допомоги.

Олександр Дроздик привітав учасників заходу і зазначив, що відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги – це важливий крок в розбудові правової держави.

       Тимофій Дудін проінформував присутніх щодо надання первинної правової допомоги органами юстиції і визначив шляхи подальшої  співпраці усіх суб’єктів надання правових послуг на рівні територіальної громади з метою захисту індивідуальних прав представників громади.

     Директор Регіонального центру  Павло Наливайко розповів про перші досягнення в роботі центрів, а також про ті задачі, вирішення яких  ставлять  собі за мету регіональний  та місцеві  центри задля  надання якісної безоплатної вторинної правової допомоги і забезпечення вільного доступу до правосуддя всім громадянам. 

Після закінчення прес-конференції  Народний депутат України Дроздик Олександр  Валерійович  дав інтерв’ю представникам місцевого телебачення.

У ході зустрічі було оглянуто Мелітопольський міський центр з надання адміністративних послуг з метою оцінки зручності для відвідувачів та якісного обслуговування громадян. Керівництвом міської ради висловлено готовність до прийняття усіх реєстраційних функцій.

Далі делегація на чолі з Народним депутатом відвідала Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Гості  познайомились  з командою центру, яку представив директор  Олег Шмиголь, і  мали змогу поспілкуватися з клієнтами та на практиці побачити роботу адвоката системи безоплатної вторинної правової допомоги.  

Сьогоднішній візит до м. Мелітополя завершився оглядом  нагальних питань, які виникають під час роботи працівників центру та адвокатів, та шляхів їх вирішення. Представники системи безоплатної правової допомоги заручилися подальшою підтримкою Олександра Валерійовича у вирішенні тих нагальних питань щодо надання правової допомоги, які наразі турбують громадськість нашої області.

{module Foto_MEL_MC_rz_18.08.15}