назад

Об’єднання зусиль державних інституцій та громадських радників задля забезпечення всебічного надання правової допомоги населенню

Про майбутню співпрацю, напрямки роботи та дорожню карту надання правових консультацій населенню громадськими радниками, говорили у стінах Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області. Цим питанням був присвячений перший круглий стіл – нарада, що зібрав представників Регіонального та Рівненського місцевого центру з надання БВПД а також громадських радників.

 

Вже другий рік поспіль під кураторством Міністерства юстиції в Україні реалізується проект «Громадські радники».На Рівненщині почали працювати 4 сертифікованих громадські радниці, які пройшли відповідне навчання.

Кожна з них має свій напрямок роботи, зокрема:

  •  Олена Бобровська ( соціальна робота та протидія домашньому насильству);
  •  Олена Хомич (питання ЖКГ/ОСББ);
  •  Олена Чудінович ( захист виборчих прав, публічні консультації, громадський бюджет);
  • Олена Погоріла ( проектна діяльність та підтримка дітей зі Сходу).

 

 

Громадські радники-це параюристи, тобто фахівці, які не обов’язково мають фахову юридичну освіту, але можуть надавати допомогу населенню з питань, що стосуються методів вирішення проблем як окремих людей,  так і громади вцілому.

«Співпраця фахівців системи БПД Рівненщини з громадським активом гідно себе зарекомендувала та приносить свої плоди на прикладі роботи сімейних радниць. Тому, співпраця громадських радників з системою БПД є вкрай актуальною як  для ефективної правопросвітницької діяльності серед населення,  так і для надання правової допомоги громадянам»,- зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Під час круглого столу-наради присутні не лише ближче познайомились,  але й вже напрацювали механізми подальшої співпраці між центрами з надання БВПД та громадськими радниками.

«Проект громадських радників був втілений в життя відносно нещодавно. Наразі, ми в процесі створення Асоціації громадських радників України. Допоки ще не врегульовані усі організаційні моменти- ми працюємо дистанційно. Дуже сподіваємось на тісну співпрацю з фахівцями БПД задля юридичної підтримки нашої роботи, проведення системних правопросвітницьких заходів та реалізації спільних проектів »,-розповіла громадська радниця Олена Бобровська.