назад

Об’єднання зусиль Регіонального центру та Полтавської міської ради задля правової захищеності мешканців міста

maxresdefault

Посилення правової спроможності територіальних громад вимагає залучення всіх державних інституцій та громадськості, тому саме це питання стало предметом зустрічі  директора Регіонального центру з надання безоплатної правової  допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого та Віталія Нікіпелова, заступника мера Полтави з юридичних питань, яка відбулася 02 березня 2017 року.

Під час зустрічі Олександр  Черчатий розповів про пріоритети розвитку системи у поточному році, зокрема, детально зупинився на поглибленні співпраці з органами влади, проведенні правопросвітницьких заходів; залученні до цієї роботи параюристів.  Для реалізації права громадян на правову допомогу передбачається також розширення доступу територіальних громад до БВПД, зокрема шляхом збільшення мережі дистанційних пунктів, проведенні виїзних прийомів, правовій допомозі за допомогою  скайп-звязку тощо.  

Окремо директор Регіонального центру акцентував увагу на наданні адресної допомоги громадянам, яка забезпечує доступ до правової допомоги осіб, які не можуть через стан здоров’я відвідати місцеві центри. Також він запропонував представникам місцевої влади провести спільну роботу щодо розширення точок доступу до правової допомоги у місті Полтава на базі бібліотек, шкіл, лікарень, дитбудинків, громадських організацій, що забезпечить охоплення правовими послугами більш широкого кола осіб.

«Знання громадянами своїх прав розширює їх можливості для активного життя у громадах, дає можливість відчувати себе повноцінними громадянами своєї держави, які знаходяться під її захистом, а система безоплатної вторинної правової допомоги покликана  забезпечувати такий захист саме у правову полі.», – констатував Олександр Черчатий.

Сторони домовилися про закріплення співпраці міської влади та  фахівців системи БВПД Полтавщини шляхом підписання відповідного Меморандуму, яким передбачена робота  щодо посилення правової спроможності територіальної громади Полтави, зокрема шляхом проведення правоопросвітницької роботи із корпусом виконавчого комітету Полтавської міської ради, здійснення відповідної інформаційної роботи щодо прав громадян та їх реалізації під час спільних комунікативних заходів представників місцевої влади та фахівців системи БВПД, задля того, щоб кожен житель Полтавської громади відчував себе захищеним та обізнаним.

«Система безоплатної правової допомоги Полтавщини є ефективним інструментом для захисту законних прав мешканців міста, тому ми зацікавлені у даній співпраці, адже полтавці повинні відчувати підтримку місцевої влади та можливість реалізувати свої права на  безоплатну правову допомогу», – підсумував Віталій Нікіпелов. 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.