назад

51077074 2243885742493460 1783993169805836288 nЖертви домашнього насильства,  діти – сироти, діти позбавлені батьківського піклування – ці соціально незахищені верстви населення завжди можуть розраховувати на допомогу системи безоплатної правової допомоги.  

Жертви насильства часто замкнуті в собі та з різних причин.  Це може бути страх чи емоційна нестабільність, або будь-яка інша причина. У зв’язку з цим не розповідають про обставини при яких порушувались їхні права.   З  метою розширення доступу до правової допомоги прийнято рішення організувати зустрічі з такими особами.

Для того щоб максимально ефективно допомогти потрібна консолідація зусиль усіх профільних державних органів. Система БПД з метою підтримки таких осіб на Тернопільщині організувала роботу мобільних пунктів консультування в спеціалізованих установах, центрах соціально-психологічної допомоги та соціальних гуртожитках.

В рамках цього напрямку роботи керівник Регіонального центру Ірина Хондогій та директор Тернопільського місцевого центру Юрій Гордєєв зустрілись з директором центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богданом Рокочим та обговорили шляхи спрощення доступу підопічних центру до правової допомоги.

Результатом співпраці є налагодження роботи  мобільних пунктів консультування, зокрема:

22 лютого такий пункт працюватиме в Тернопільському обласному центрі соціально-психологічної допомоги «Родина». Що знаходиться в м. Тернополі по вул. Коновальця, 18. Всі бажаючі зможуть поспілкуватись з юристами, отримати консультацію та реальні рекомендації до дій.

Аналогічний пункт працюватиме 21 березня і в Тернопільському обласному соціальному гуртожитку для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що на вул. Карпенка, 16.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.