назад

Об’єднано зусилля задля вирішення проблем учасників АТО

SAM 3826

26 квітня 2016 року за ініціативою Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано Меморандум про співробітництво з Центром допомоги учасникам АТО.

 

Документом визначено основні напрями співпраці, зокрема: інформування учасників АТО про їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб; аналіз та усунення причин порушень прав і свобод людини, зокрема права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Угода передбачає підготовку узгоджених пропозицій щодо попередження випадків таких порушень; організацію спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості учасників АТО щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення круглих столів, зустрічей та інших форм спільної діяльності.

Сторони погодили реалізацію спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини; поширення інформації про право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу усіма доступними їм засобами.

    Робота з реалізації Меморандуму передбачає об’єднання зусиль з метою розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги.