назад

Обговорення актуальних питань, пов’язаних із проблемами переселенців та учасників АТО, на дводенному семінарі для спеціалістів державних установ та громадських організацій

1 DSC 0016

7-8 квітня у м. Запоріжжя в конференц-залі готелю «Театральний» проходив дводенний семінар для спеціалістів державних установ  – соціальних партнерів та громадських організацій в рамках співпраці з благодійною організацією «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ».

2 DSC 0003 

Фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги також були запрошені та взяли участь в обговоренні актуальних питань, направлених на розв’язання  проблем, з якими стикаються   внутрішньо переміщені особи та учасники АТО, що проживають на території Запорізької області.

У перший день семінару його учасники були поділені на дві групи, в ході роботи яких обговорювалися особливості роботи з внутрішньо переміщеними особами та особами, що прийняли участь в проведенні АТО; проблеми соціального та правового характеру, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи та особи, що прийняли участь в проведенні АТО. Підсумком роботи зазначених груп було представлення презентацій на відповідну тематику та спільне обговорення основних проблем соціального та правового характеру, виявлення найбільш дієвих механізмів вирішення проблемних питань.

Крім того, відбулось представлення, в тому числі фахівцем Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області,  кращих практик вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО.

В рамках другого дня семінару відбувся навчальний семінар «Правові та психологічні аспекти роботи з внутрішньо переміщеними особами та особами, що приймали участь в проведення АТО», який проводився представниками «Всеукраїнського благодійного фонду «ГОРЄНІЄ»,   на якому були розглянуті основні зміни в законодавстві, що стосуються прав та обов’язків внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО.

Продовженням 2-го дня семінару став розгляд психологічних аспектів роботи з внутрішньо переміщеними особами та конкретні рекомендації для зниження напруги у роботі з внутрішньо переміщеними особами  та учасниками АТО.

Фахівці місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які взяли участь у зазначеному дводенному семінарі, набули практичного досвіду, у тому числі щодо психологічних аспектів роботи з зазначеними категоріями громадян, який будуть використовувати у своїй подальшій роботі.

3 DSC 0005

4 DSC 0027

5 IMG 20160407