назад
13.02.18

Обговорення напрямів співпраці

51302

         13 лютого 2018 році у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області (далі – РЦ) відбулася робоча зустріч директора РЦ Олександра Черчатого з начальником управління освіти виконкому Полтавської міської ради Лесею Марталішвілі. Участь у зустрічі взяв також перший заступник директора РЦ Микола Лахижа.

Метою зустрічі стала необхідність поглиблення співпраці, яка започаткована у попередні роки. Зокрема, працівниками системи регулярно проводяться правопросвітницькі заходи в освітніх закладах міста, надаються правові консультації працівникам освіти, у грудні 2017 року за участі кількох структурних підрозділів міськвиконкому успішно реалізовано спільний проект – конкурс дитячого малюнку на тему «Права людини очима дітей» тощо.

         Директор РЦ Олександр Черчатий поінформував про нові завдання, напрями та методи роботи Регіонального та місцевих центрів з надання правової допомоги.

         Начальник управління освіти Леся Марталішвілі розкрила напрями розвитку освітніх закладів міста в умовах реформування освіти, відмітила позитивні результати співпраці та наголосила на необхідності розвитку співробітництва.

         Обговорено питання реалізації положень Указу Президента України №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», забезпечення завдань правопросвітництва в освітніх заходах міста за активної участі юристів системи надання безоплатної правової допомоги.

         Досягнуто домовленості щодо підписання Меморандуму про співробітництво Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги з управлінням освіти, проект якого передбачає поглиблення співпраці, поєднання ресурсів, проведення спільних заходів тощо.

Перспективним видається аналіз правових питань, що викликають дискусії та їх розкриття під час публічних заходів і шляхом підготовки методичних та інформаційних матеріалів.

         Підписання Меморандуму заплановано під час проведення круглого столу з керівниками освітніх закладів м. Полтава 28 лютого 2018 року.

        

Довідково:

Функції управління освіти : здійснення управління та контроль за наданням освітніх послуг загальноосвітніми, дошкільними та позашкільними навчальними закладами міської комунальної та інших форм власності, розташованих на території міста.

Структурні підрозділи управління освіти: відділ загальної середньої, дошкільної та спеціальної освіти; відділ виховної, позашкільної роботи та соціального захисту; відділ фінансово-економічної діяльності; централізована бухгалтерія; міська група централізованого господарського обслуговування; міський методичний кабінет

                 У підпорядкуванні управління освіти знаходяться:

·        55 закладів дошкільної освіти – понад 13 тис. дітей (52- комунальної, 3 – інших форм власності)

·        50 закладів загальної середньої освіти – понад 28,1 тис. учнів (47 комунальної, 3 – приватної форми власності)

з 47 комунальних закладів освіти:

–   24 школи I-III ступенів; 2 школи I-II ступенів;

–    1 ліцей; 8 гімназій; 1 спеціалізована школа ;

–   2 спеціальні школи; 1 вечірня (змінна) школа;

–    2 навчально-виховні комплекси «ЗНЗ – ДНЗ»;

–    6 спеціалізованих навчально-виховних комплексів «ясла-садок – початкова школа».

–    4 заклади позашкільної освіти (понад 6,5 тисяч вихованців). 

Із 2016 року забезпечено фінансування 10 закладів професійно-технічної освіти (близько 3 тис. учнів). 11 закладів загальної середньої освіти міста функціонують як пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання. 10 закладів упроваджують інклюзивну освіту .

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Нагадуємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.