назад

Обговорення пріоритетних напрямків спільної діяльності

20170402 143332Наразі у Україні розпочав свою роботу новостворений Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях. З цього приводу 2 квітня у Маріуполі зустрілися керівники нової установи, працівники Регіонального та Маріупольського місцевого центру з надання БВПД, а також адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу та співпрацюють з установами системи БПД у Донецькій області.

       Керівником Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначено Павла Наливайка, а організовувати та забезпечувати роботу структурних підрозділів вищезазначеного РЦ по Донецькій області буде заступник директора Оксана Савицька.

       Під час робочої зустрічі були розглянуті важливі питання, що стосувалися основних напрямків організації подальшої співпраці між адвокатами системи безоплатної правової допомоги та новоствореним центром на 2017 рік: порядок взаємодії адвокатів та РЦ при складанні графіків чергувань адвокатів; обговорення основних умов та принципів застосування положення про розподіл справ між адвокатами системи на території Донецької та Запорізької областей; порядок приймання, перевірки та подальшої оплати актів надання безоплатної вторинної правової допомоги.20170402 143135

       Також були розглянуті питання дотримання стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме здійснення захисту у кримінальних провадженнях по дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та дотримання стандартів якості; дотримання стандартів якості стосовно надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. Увагу присутніх адвокатів було закцентовано на питанні реалізації права на захист в районах області, де відсутні адвокати системи.

       Подальші обговорення працівників Регіонального та місцевого центрів були присвячені порядку взаємодії між відповідними відділами центрів та налагодженню комунікації співробітників. Не оминули увагою проблемні моменти, пов’язані зі специфікою регіону, та поділилися успішним досвідом організації роботи на місцях.

20170402 161912    За результатами проведеної зустрічі учасниками було прийнято рішення активізувати зусилля задля плідної спільної роботи з метою покращення якості надання безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях.






Відтепер за роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

у Запорізькій області

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя
– телефон: (061) 224-44-50

у Донецькій області

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь
– телефон: (099) 768-25-67, (068) 781-16-89

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги0-800-213-103