назад
24.10.18

Обговорення шляхів реалізації Меморандуму про співпрацю у Державній установі «Київський слідчий ізолятор»

IMG 16875feeee9f4cec542113cd193be747 VСьогодні відбулась зустріч керівництва Державної установи «Київський слідчий ізолятор» та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Києві щодо обговорення заходів з реалізації Меморандуму про співпрацю, укладеного між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою «Центр пробації» та Координаційним центром з надання правової допомоги.

Михайло Харін, в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Києві, та Володимир Колісник, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, обговорили з представниками державної установи «Київський слідчий ізолятор» спільний план дій щодо реалізації Меморандуму, метою якого є: консолідація зусиль, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації; організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості засуджених осіб щодо захисту своїх прав, зокрема, права на безоплатну правову допомогу; розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів щодо прав та соціальних гарантій ув’язнених осіб, у тому числі права на безоплатну правову допомогу, а також їх розміщення в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, філіях Центру пробації, уповноважених органах з питань пробації.

IMG a7d53f6735177f352ef45871e818cb73 V1

*Довідково. Пробація – система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.