назад

Обговорення вирішення проблемних питань отримання статусу особи, потерпілої від торгівлі людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини. На жаль, постраждалі від торгівлі людьми рідко звертаються за правовою допомогою через деякі бюрократичні перепони. Саме для обговорення проблемних питань очільники центрів з надання БВПД у місті Києві зустрілись із представниками служби у справах дітей та сім’ї Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Так, метою зустрічі стала дискусія щодо розробки процедури полегшення доступу до отримання статусу особи, потерпілої від торгівлі людьми, цінність такого статусу та його практичне значення для потерпілих, можливості надання кваліфікованої як первинної, так і вторинної правової допомоги, співпраці центрів з надання БВПД з органами державної влади, зокрема з Міністерством соціальної політики як національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми.

В.о. директора Регіонального центру Михайло Харін, директор Лівобережного центру Леся Бурчак та директор Правобережного центру Сергій Бреус спільно з начальником відділу сімейної політики служби у справах дітей та сім’ї ВО КМР (КМДА) Оленою Гонтаренко та головним спеціалістом відділу сімейної політики служби у справах дітей та сім’ї ВО КМР (КМДА) – відповідальною особою з питань торгівлі людьми Юлією Лоцман обговорили не тільки існуючі проблемні питання та колізії у законодавстві, але шляхи їх вирішення, висловили пропозиції до нормативно-правових актів, які врегульовують процедуру отримання статусу особи, потерпілої від торгівлі людьми, та процедуру отримання потерпілими гарантованої державної соціальної допомоги.